Slavonski Brod: Profesorica se fotografisala sa maturantima uz nacistički pozdrav

Slavonski Brod: Profesorica se fotografisala sa maturantima uz nacistički pozdrav

Profesorica hrvatskog jezika u “Industrijsko-obrtničkoj školi” u Slavonskom Brodu objavila je na svom “Fejsbuk” profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava.

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše “Za norijadu spremni”, ali i maskirne pantole. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika Nives Romanjek koja ih sa smiješkom gleda sa strane takođe u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih hlača, prenosi Index.

Direktor te škole i profesor Luka Mladinović komentarišući fotografiju istakao da je zgoržen objavljenim.

– Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži; o čemu do sadauopšte nisam bio informisan. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio, te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagovao. Učenika je puno pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razrednica je trebala reagovati. “Industrijsko-obrtnička škola” itekako je osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost – rekao je on.

Podsjećamo, sličan incident se desio i u Dubrovniku kada je jedan učenik mahao zastavom na kojoj se nalazi grb s prvim bijelim poljem, dok su dva učenika osobu koja ih je snimala pozdravljala nacističkim pozdravom.

SBplus

CATEGORIES
Share This