Skandal na RTCG: Tamara Nikčević optužila vladiku Joanikija da pravi paravojnu formaciju! (Video)

Skandal na RTCG: Tamara Nikčević optužila vladiku Joanikija da pravi paravojnu formaciju! (Video)

Na Radio televiziji Crne Gore tokom emisije Teleskopija voditeljka Tamara Nikčević iznijela je lažne optužbe da Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u Crnu Goru šalje kriminalce i paravojne formacije. Ona je iznijela još jednu laž- da vladika Joanikije pravi novi Sedmi bataljon!!!

“Srbija neće dozvoliti održavanje lokalnih izbora u Niksiću. Komandant novoformiranog Sedmog bataljona (prim. aut. vladika Joanikije) poziva lidere sadašnje vlasti u manastir Đurdjevi stupovi gdje im daje određene zadatke, tvrdi Nikčević koja zbog ovakvih lažnih informacija kojima uznemirava javnost treba da bude procesuirana.

Član GO PzP-a Aleksandar Lekić smatra da ovakvi navodi mogu da naruše javni red i mir i izazovu paniku kod određenog dijela gradjana.

“S’tim u vezi od uredništva i menadžmenta RTCG trazimo odgovor na pitanje da li su prije emisije bili upoznati sa pomenutim tvrdnjama gospođe Nikčević, te da li su sa njima saglasni. Od Savjeta RTCG trazimo da utvrdi da li je u ovom slučaju došlo do kršenja profesionalnih standarda novinarstva. Očigledno je da ovakvi navodi koji zabrinjavaju javnost nepredstavljaju činjenične izjave sa relevantnim izvorima već političke spinove kojima se nastoji izmanipulisati javnost ali i gore od toga unijeti nemir. Zato pozivamo i nadležne organe da novinarku pozovu na saslušanje u vezi sa iznetim tvrdnjama kao i sumnjom da je riječ o lažnim vijestima kojima se izaziva panika, što se smatra krivičnim djelom protiv javnog reda i mira prema članu 398 Krivičnog zakonika Crne Gore. Na ovom i mnogim drugim primjerima vidimo da uredjivačka politika RTCG i nakon formiranja nove Vlade i dalje ostaje pod jakim uticajem DPS-a.

Pozivamo Vladu da više ne gubi vrijeme već spremno i odlučno otpočne transformaciju Javnog servisa, vrati povjerenje građana u njega, sprovede potpunu depolitizaciju, obezbijedi profesionalno i nezavisno novinarstvo kojim će građani biti adekvatno, istinito i nepristrasno informisani”, kazao je Lekić.

(borba.me)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS