Sirene za vazdušnu opasnost i u Kosovskoj Mitrovici poslije Zubinog Potoka: Upad policije u opštine

Sirene za vazdušnu opasnost i u Kosovskoj Mitrovici poslije Zubinog Potoka: Upad policije u opštine

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se i u Kosovskoj Mitrovici gdje je u toku upad u kancelarije OIK. Prethodno su se oglasile i sirene u opštini Zubin Potok kada su pripadnici takozvane kosovske policije nasilno ušli u prostorije opštine. I u Kosovskoj Mitrovici, baš kao prethodno i u Zubinom Potoku, tokom upada čule su se detonacije.

Članovi izborne komisije u pratnji kosovske policije nasilno su poslije 12 časova ušli u zgradu opštine Zubin Potok, zbog čega su se pobunili građani koji su se tu zatekli.

Prema svjedočenju očevidaca, čule su se dve eksplozije, ali nije jasno da li je policija, koja je došla u tri blindirana vozila, koristila šok bombe prilikom ulaska u prostorije.

Članovi izborne komisije i policija obili vrata i zamijenili brave, a zatim napustili zgradu opštine.

Situacija u Zubinom Potoku se smirila nakon što su se pripadnici kosovske policije povukli iz zgrade opštine Zubin Potok

Centralna izborna komisija privremenih kosovskih institucija saopštila je ranije danas da je predviđeno da novoimenovani članovi Opštinskih izbornih komisija obiđu kancelarije na sjeveru Kosova.

Kako su saopštili iz Centralne izborne komisije ovo je dogovoreno na sastanku sa tzv. kosovskom policijom.

Srbi sa sjevera Kosova su se nakon napuštanja kosovskih institucija u više navrata izjasnili da neće učestvovati na vanrednim izborima koji su zakazani za 18. decembar.

RTRS/Sputnik

CATEGORIES
Share This