Rijetko viđena vremenska situacija: Na sjeveru Jadrana 29 stepeni Celzijusovih, u Dalmaciji do 15

Rijetko viđena vremenska situacija: Na sjeveru Jadrana 29 stepeni Celzijusovih, u Dalmaciji do 15

– U Hrvatskoj je danas bila rijetko viđena vremenska situacija – dio Dalmacije zahvatilo je nevrijeme s bujicama, na imotskom području registrovano je od 12 do 15 stepeni Celzijusovih dok je na sjevernom Jadranu temperatura dostigla i 29 stepeni.

I na srednjodalmatinskim ostrvima temperatura je bila od 17 do 19 stepeni Celzijusovih.

Sredozemni ciklon djeluje na vrijeme na dijelu Jadrana – na sjevernom Jadranu preovladava vedro, u većem dijelu Dalmacije je oblačno, dok je južnije od Splita i kišovito.

I temperatura vazduha i padavine zbog toga su ravnomjerno raspoređene i to po prilično neobično ljetnom rasporedu – što južnije – to hladnije i obilnije, prenosi hrvatski portali.

Srednja Dalmacije je najhladniji dio zemlje. Najhladnije je na području od Imotskog do Biokova gdje temperatura više priliči jesenskoj – od 12 do 15 stepeni Celzijusovih. Čak su na srednjodalmatinskim ostrvima temperatura je od 17 do 19 stepeni.

Čak 71 litar kiše palo je do 17.00 sati u Mokošici, a u Dubrovniku 52 litra. Obilna kiša danas je poplavila pojedine ulice, a bujice su pravile probleme i vozačima i pješacima.

(Glas Srpske)

CATEGORIES
Share This