Pucnji na Srbe kod Gračaničkog jezera

Pucnji na Srbe kod Gračaničkog jezera

Kosovska policija je u nedjelju objavila da su popodne kod Gračaničkog jezera iz vatrenog oružja ranjene dvije osobe, a zatim se redakciji Kosovo onlajn javilo nekoliko očevidaca ovog događaja.

– Grupa od devetoro srpskih djevojaka i mladića bila je u nedjelju popodne u središtu incidenta na Gračaničkom jezeru, kada su u njihovom pravcu zapucala dvojica albanskih mladića na motorima, koje je zatim u razmjeni oružane paljbe ranio policajac koji se tu slučajno našao, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na izjave očevidaca.

Kosovska policija je juče objavila da su popodne kod Gračaničkog jezera iz vatrenog oružja ranjene dvije osobe, a zatim se redakciji Kosovo onlajn javilo nekoliko očevidaca ovog događaja.

Marko Petković iz Lapljeg Sela koji je bio na jezeru sa grupom prijatelja povodom proslave 1. maja ispričao je za ovaj portal da su ih dva mladića neprestano posmatrala i više puta prolazila motorom pored njih.

“Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama je po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao je do njih i zamolio ih da napuste mjesto jer je situacija bila neprijatna. Pomjerili su se sa tog mjesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas. Jedan od drugova je povikao da se spustimo prema zemlji i od metaka nas je zaštitio krovni deo karoserije automobila. Prijatelj policajac je uzvratio paljbu kada su napadači krenuli da beže prema selu Mramor”, rekao je Petković.

Nakon pucnjave su pozvali policiju, koja je prema rečima Petkovića došla poslije 40 minuta uz obrazloženje da nisu mogli da ih nađu i lociraju.

“Policija je došla do ranjenih napadača, a za nas su imali izgovor da nisu mogli da nas pronađu. Policijac iz policijske stanice u Gračanici, inače srpske nacionalnosti, bio je veoma neprijatan prema nama dok nas je ispitivao. Nakon toga su došli policajci iz Prištine albanske nacionalnosti koji su bili prijatni i nudili su nam hranu, vodu i svaku vrstu pomoći”, kazao je Petković.

Bojan Rajković, jedan od roditelja čija su deca bila juče na jezeru, rekao je je da bi cjela situacija izmakla kontroli sa ozbiljnim posljedicama da nije bilo njihovog prijatelja policajca koji je savjesno reagovao kako bi ih zaštitio.

“Sreća, zajedno u društvu se nalazio policajac koji je sa njima bio na izletu. On je uzvratio paljbom na napadače i tom prilikom ih je ranio kako bi zaštitio djecu. Policija je djecu ispitivala u Prištini više od pet sati. U ovom postupku su mladići i devojke svjedoci, a slučaj se vodi protiv policajca. To mi nije jasno”, kazao je Rajković.

Prema njegovim riječima, mladići i djevojke su tokom razgovora sa policajcima saznali da je mladić koji je pucao na njih dobro poznat policiji po incidentima.

Portparol policije Agron Borovci kazao je za RTK2 da je policija pokrenula istragu kako bi razjasnila sve okolnosti ovog incidenta kao i da osobe koje su zadobile prostrelne rane imaju 23 i 28 godina, a jedan policajac se sumnjiči da je pucao na njih iz vatrenog oružja.

(Tanjug Foto: Tanjug/BOKI, ilustracija)

CATEGORIES
Share This