Prve izjave školskih drugova nestalog Mateja Periša

Prve izjave školskih drugova nestalog Mateja Periša

Niko od nas ne bi bio u koži Matejevih roditelja i sestara. Zaista je uznemirujuće gledati snimke koji su se pojavili u medijima i na kojima se vidi kako on potpuno izgubljeno trči ulicama. Mnogi sad spekulišu da je bio pod uticajem droga.

Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. To što je prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima zbog droge. Uvjereni smo da je Mateju možda u klubu neko nešto stavio u piće pa je počeo da halucinira i bježi od nečega. Nema drugog obrazloženja. Inače, bio je dobar đak u školi, zajedno smo išli u gimnaziju. Živio je za putovanja, sticanje novih iskustava, volio je život i nije se ograničavao rekao je za Jutarnji list jedan Matejev školski drug.

Čudne okolnosti

Prijatelj nestalog iz splitskog Manuša, pak, nevoljno samo napominje da je petočlana porodica Periš funkcionisala vrlo skladno, pa i kad se brak Matejevih roditelja raspao.

– Neno je djecu vodio sa sobom na utakmice. Ponosan je na obje ćerke i sina jer su ih on i supruga odgojili u dobre osobe. Čudne su okolnosti pod kojima je Matej nestao, a, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji s kojima je bio tu noć nešto skrivaju jer ne može se bez ikakvog razloga, samo tako, poludjelo trčati ulicama nepoznatog grada – kaže Nenadov prijatelj iz kvarta, čiji je sin s nestalim mladićem išao na Ekonomski fakultet.

Ćutanje prijatelja

Dodaje da Matej nije bio “dijete koje žica novac, nego ga je sam zarađivao radeći ljeti kao skiper tako da se ni po jednoj osnovi ne može u njega upreti prstom da je bio loš momak i u lošem društvu”.

– Nadam se samo da će se što prije ova agonija oko nestanka razriješiti. Sve to predugo traje za nas koji nestrpljivo čekamo i dobijamo informacije na kašiku. Pokušavao sam da kontaktiram jednog od momaka s kojima je Matej bio u Beogradu, ali ni na poruke, ni na pozive ne odgovara. Svi su uvjereni da nešto skrivaju, ali ja ne znam šta bih mislio jer ni oni nisu loši momci – zaključio je komšija nestalog mladića.

Inače, s velikom tugom Matejev nestanak doževila je i jedna od njegovih nastavnica iz gimnazije. Objavila je zajedničku fotografiju sa školskog izleta iz Grčke uz popratni sadržaj: “Prije 10 godina na vrhu Meteora, moja voljena djeca… desno, s bijelom kapom čuči moj Matej Periš…. nestao je prije par dana… molimo se, prijatelji, da se vrati živ i zdrav svojoj kući…”

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavijesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This