Protest zbog hapšenja Srba, helikopter Kfora nadlijeće područje

Protest zbog hapšenja Srba, helikopter Kfora nadlijeće područje

U Leposaviću se održava protesni skup podrške uhapšenima Nemanji Vlaškoviću i Daliboru Spasiću, koje privremene prištinske institucije terete za navodne napada na albanske novinare, a Kfor je je pojačao prisustvo svojih vojnika.

Veliki broj Srba okupio se danas u Leposaviću zahtijevajući da se oslobode svi uhapšeni Srbi, Dalibor Spasić, Nemanja Vlašković, Uroš Vukašinović, kao i Dušan Obrenović, Radoš Petrović i Milun Lune Milenković.

Okupljeni su nosili transparente „stop nasilju“, „Srbi hoće mir“, „Ne tucite nam decu“ i „Ovo je naša zemlja, ostavili su nam je preci“.

Takozvana kosovska policija je danas uhapsila Uroša Vukašinovića, radnika TelekomASrbije.

Okupljenima su se obratili majka uhapšenog Uroša Vlaškovića, sestra uhapšenog Dalibor Spasića, predstavnik NVO „Nova društvena inicijativa“ i učenica đak generacije.

Najavljeno okupljanje Srba obezbjeđuju pripadnici Kfora, koji su prisutni i na ulazu u samo mjesto Leposavić.

Ovo područje nadlijeće i helikopter Kfora.

Prema pisanju pojedinih medija na albanskom, Kfor ne dozvoljava pripadnicima Specijalnih jedinica tzv. Kosova da uđu u opštinu Leposavić.

U isto vrijeme i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice se održava protesna šetnja uhapšenim Srbima.

Najavljeno je da će okupljeni od Kosovske Mitrovice prošetati do Zvečana i time poslati poruku privremenim prištinskim institucijama i međunarodnoj zajednici na hitno oslobađanje nepravedno uhapšenih Srba.

Od početka krize na sjeveru Kosova i Metohije u pritvorskim jedinicama nalazi se šestoro Srba.

(Tanjug)   Foto: Kosovoonline

CATEGORIES
Share This