Posjeta Lavrova pod znakom pitanja

Posjeta Lavrova pod znakom pitanja

Posjeta ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova izazvala je pravu buru u Srbiji.

Opozicija je od trenutka kada je najavljena počela da huška i licitira.

U zavisnosti od ličnih afiniteta i toga na koje glasačko tijelo gađaju oni su ili pozivali da se organizuje masovni skup podrške ili da se zabrani dolazak gospodinu Lavrovu u Srbiju.

U nekim trenucima sve je ličilo na scene iz legendarnog filma “Tri karte za Holivud”.

Jedini koji je pokazao mudrost i odmerenost bio je predsjednik Republike Aleksandar Vučić.

Sada se ispostavilo da je bio u pravu kada je rekao kako postoje određene komplikacije koje mogu dovesti do toga da Sergej Lavrov ipak ne dođe u Beograd.

Kao što se ispostavilo Sjeverna Makedonija, Bugarska i Crna Gora su zabranile prelet avionu u kojem je Sergej Lavrov trebalo da dođe u Srbiju i veliko je pitanje da li će do te posjete uopšte doći.

Podsjetimo da je predsjednik Vučić par dana nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini rekao da se svijet neizostavno promijenio i da više ništa neće biti isto. On je pozvao još tada građane Srbije da ne ponavljaju scene iz filma “Tri karte za Holivud” i da ne biraju strane u sukobu koji je tada počeo i eskalira sve više i više.

Očigledno je da je to razlika između državnika i politikanata. Predsjednik je kao i svaki državnik mislio i misli na interese zemlje i naroda, a opozicija je i tada, a i sada mislila samo na sopstveni rejting kao i svi politikanti.

Alo

CATEGORIES
Share This