Posjeta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima

Posjeta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je poseta premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Tetovu skandal nad skandalima, jer je tamo promovisana ideja „Velike Albanije“.

„Ono što se juče dogodilo u Severnoj Makedoniji, odnosno poseta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima. Tamo je promovisana ideja ‘Velike Albanije’, pokazivani su simboli velike Albanije“, rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da je Kurti tamo predstavljen kao premijer svih Albanaca i premijer Tetova, da je otvarana ulica Adema Demaćija koji je bio mentor i idol Kurtiju, a proveo je 28 godina na robiji kao velikoalbanski separatista.

„Da Srbija nije toliko vojno snažnija jača i moćnija u tehnici znate koliko bi nas puta Kurti napao na svakom delu“, rekao je Vučić i dodao da je Dragan Šutanovac lepo primetio da on ne bi napadao samo centralnu Srbiju već i Severnu Makedoniju, Crnu Goru, a pitanje je šta bi bilo sa Albanijom.

Kako je rekao, Srbija mora da sačuva mir, i da snaži svoju vojsku, da brine o stepenu sopstvene snage, ali i da pravi kompromise.

(Tanjug) Foto: Pink.rs

CATEGORIES
Share This