“Novi Žitopromet” se gasi, imovina prodata “Kutjevu” za 6,8 miliona KM

“Novi Žitopromet” se gasi, imovina prodata “Kutjevu” za 6,8 miliona KM

Hrvatska kompanije “Kutjevo”, preko svoje istoimene firme u Banjaluci, kupila je imovinu “Novog Žitoprometa” u Bijeljini za oko 6,8 miliona maraka, potvrđeno je za portal CAPITAL.

Ugovor između firmi “Kutjevo” Banjaluka i “Pavgord” Foča, koji je vlasnik “Novog Žitoprometa”, potpisan je sinoć i prema njemu “Kutjevo” je kupilo sve nekretnine i opremu koje je “Pavgord” preuzeo u stečajnom postupku nad “Žitoprometom”. Imovina i oprema prodati su za 3,5 miliona evra.

“Nije kupljen `Novi Žitopromet` kao firma već njegova imovina. Od kupovine firme se odustalo nakon neozbiljnih objava da je transakcija završena, iako je ona tada bila u vrlo osjetljivoj fazi i umalo nije sve propalo. `Kutjevo` će sa kupljenom imovinom raditi vjerovatno poslove iz iste djelatnosti kao i `Novi Žitopromet`”, istakao je pravni zastupnik “Pavgorda” Aleksandar Sajić.

“Novi Žitopromet” će ići u likvidaciju ili će biti pripojen nekoj od postojećih firmi Gordana Pavlovića.

“Kutjevo” nema obaveze da preuzme radnike “Novog Žitoprometa”, ali Sajić ističe da se o tome razgovaralo i da će hrvatska kompanija sigurno sa jednim brojem tih radnika zaključiti ugovore o radu, u zavisnosti koliko im bude trebalo radnika.

“Kutjevo” odranije ima kćerku firmu u Banjaluci i bavi se, između ostalog, i trgovinom žitarica, a sada će vjerovatno osnovati i poslovnu jedinicu u Bijeljini.

Kapital

CATEGORIES
Share This