Nevrijeme u Sloveniji: Poplavljeni objekti i putevi, voz iskočio iz šina

Nevrijeme u Sloveniji: Poplavljeni objekti i putevi, voz iskočio iz šina

Jako nevrijeme sa kišom zahvatilo je Ljubljani, Kranju i Zasavju gdje je voda poplavila objekte i puteve, a na relaciji Zidani Most-Ljubljana voz je iskočio iz šina i naleteo na odron, dok se kamenje obrušilo na autobus.

Kamena lavina je djelimično zatrpala i oštetila autobus na gradilištu puta Zagorje na Savi-Litija, a tom prilikom dva putnika lakše su povrijeđena, prenosi RTV Slovenija.

Voda je tokom noći poplavila zgrade, vjetar je obarao drveće i nosio krovove, a na sanaciji posljedica nevremena aktivirano je 16 vatrogasnih jedinica.

Centar za zaštitu i spasavanje izvijestio je o 39 incidenata, od kojih je najviše bilo na ljubljanskom području, gdje je voda poplavila objekte, kao i podvožnjak na Celovškoj cesti u kome se zaglavilo vozilo.

U Litju je oluja uništila dio krova na fiskulturnoj sali. U opštini Zagorje na Savi, obilne padavine poplavile su tri stambene kuće, vjetar je rušio drveće i nosio neke krovove objekata.

Slovenačke željeznice su saopštile da je sinoć u 21.35 časova putnički voz iskočio iz šina na pruzi između Save i Mošenika, koji je nešto prije Savske željezničke stanice naleteo na odron.

Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povređenih nije bilo, a do daljeg će biti zatvorena pruga između Zagorja i Kresnica.

Iz Slovenačkih željeznica upozoravaju da će biti velikih kašnjenja putničkih vozova, a obustavljen je i teretni saobraćaj.

Srna

CATEGORIES
Share This