Kršenje ljudskih prava se nastavlja: Priština ne pušta da vladika Teodosije posjeti uhapšenog Srbina

Kršenje ljudskih prava se nastavlja: Priština ne pušta da vladika Teodosije posjeti uhapšenog Srbina

Srbinu Milunu Milenkoviću Lunetu kojeg Priština tereti za navodno delo terorizma, zabranjena je posjeta vladike raško-prizrenskog Teodosija.

Kako je njegov advokat Miodrag Brkljač rekao za „Novosti“, tim povodom, ali i zbog toga što mu je Osnovni sud produžio pritvor za dva mjeseca, je uložio žalbu Apelacijom sudu tzv. Kosova.

Prema rječima advokata Brkljača, njegov klijent se tereti da je navodno bacao eksplozivne naprave na prostorije Opštinske izborne komisije u Sjevernoj Mitrovici, pa mu je posle jednomjesečnog, određen pritvor na još dva mjeseca.

„Ja sam odluku o produžetku pritvora dobio juče i to na albanskom jeziku sa nekoliko dana zakašnjenja“, pojašnjava advokat Brkljač, pišu Novosti.

Napominje da se njegov klijent uprkos tome što je zadobio teške tjelesne povrede prilikom hapšenja koje su, kako pojašnjava, i dalje vidljive, ali u prolaznoj fazi, sada osjeća stabilnije.

Advokat Brkljač ističe da je sudija odbio i zahtjev, odnosno želju njegovog klijenta da ga posjeti vladika Teodosije.

„Budući da sam se pozvao na sve međunarodne konvencije koje dozvoljavaju mogućnost pritvorenim licima da imaju kontakt sa sveštenikom, jako sam iznenađen zbog te odluke“, rekao je advokat Brkljač dodajući da je obavijestio vladiku Teodosija o želji njegovog klijenta da ga posjeti.

IN4S

CATEGORIES
Share This