Komplikuje se situacija oko dolaska Lavrova

Komplikuje se situacija oko dolaska Lavrova

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bratislavi, gde učestvuje na godišnjem “GLOBSEC 2022 Forumu”, da se komplikuje situacija oko posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu 7. juna.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka da li ga je neko u Bratislavi pitao nešto oko dolaska Sergeja Lavrova u Beograd i da li se komplikuje situacija oko njegovog dolaska.

“Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta… i drugo…, videćemo”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loš vest za našu zemlju.

Zamislite da Šolc kaže prvo jedno pa onda da ne želi da dođe ili da ne može da dođe, bila bi loša vest, istakao je Vučić.

“Da li postoji za tako nešto šansa, pa uvek postoji, ali nadam se da se to neće dogoditi. Prvo da vidimo da li će doći Lavrov, pa sve drugo. Ima i reakcija drugih zemalja”, naveo je Vučić.

(Tanjug Foto: Agencije/Arhiva)

CATEGORIES
Share This