Haos: Otet Srbin; Bačena šok bomba; Grad opkoljen

Haos: Otet Srbin; Bačena šok bomba; Grad opkoljen

U Leposaviću je danas u ranim jutarnjim časovima otet Srbij, saopštio je Telekom Srbija. Nedugo nakon toga stigla je vijest o bačenoj šok bombi u Zvečanu.

Na sjeveru KiM i danas veoma napeto. Dan je započeo hapšenjem radnika Telekoma Srbija, koji je, kako istišu iz te kompanije „otet kada je krenuo na posao“ u Leposaviću. Hitno se oglasila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u njihovom saopštenju, hapšenje Uroša V. iz Leposavića nastavak je torture Aljbina Kurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom.

Mještani Leposavića okupljaju se kod zgrade opštine i vidno su uznemireni zbog vijesti koje su ovog jutra pristigle, prenosi Kosovo onlajn.

Nedugo zatrim stigla je informacija da je u Zvečanu bačena šok bomba.

Kfor je oko 11 časova dozvolio Specijalnoj jedinici tzv. Kosovske policije da prođe do Leposavića. Izvori „Indeksonlajna“ obavještavaju da su Specijalne jedinice u opštini Leposaviću. Takođe, izvori navode da je Kfor od danas odlučio da ministrima i visokim državnim zvaničnicima ne dozvoli posjetu gradonačelniku Leposavića Ljuljzimu Hetemiju koji se i dalje nalazi u zgradi opštine. Prema Kforu, ovakve posjete provociraju trenutnu situaciju i nema dovoljno obezbjeđenja za takve akcije.

B92

CATEGORIES
Share This