Grenel: Kurti je iskusan fašista

Grenel: Kurti je iskusan fašista

Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik predsjednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, kao i jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, pažljivo je pratio šta se sinoć dešavalo na sjeveru Kosova i Metohije.

Upravo sam razgovarao sa prijateljem na Kosovu. Njegove riječi: Nikad nije bilo ovako u posljednjih 15 godina. Kurti izaziva ove konflikte unilateralnim potezom da zabrani srpske lične karte i registatske tablice – napisao je u Tviteru.

On je napisao i sljedeće:

– Još jednom, ekstremni ljevičar i iskusni fašista, premijer Kosova Albin Kurti unilateralno pravi potez da odbaci srpske registarske tablice i dokumente na Kosovu. Budalasto. Nesmotreno. I nepotrebno. Zašto mu Džejk Salivan i Blinken ne kažu da prestane sa ovakvom fašističkom praksom? Niko na Kosovu ne želi rat ili konflikt. Ali Kurti očigledno misli da je ovo način da poboljša svoj sve slabiji rejting. Njegovi posljednji potezi su nepotrebni. Evropljani su mu rekli da stane, ali treba mu reći da prestane sa svim. A kad je riječ o tragičnoj pogrešnoj procjeni Albina Kurtija, Blinken je upravo organizovao ručak za njega i hvalio ga je, kao i Kiting. Kiting je, štaviše, pogrešno pohvalio Kurtija da je uvek bio na strani SAD – što znači da Kiting nema pristup internetu – navodi se u tvitu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This