Dodik proveo dan na Hvaru sa Milanovićem

Dodik proveo dan na Hvaru sa Milanovićem

U potpunoj tajnosti, bez službene najave, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, stigao je jutros na Hvar, gdje se družio sa Zoranom Milanovićem.

U potpunoj tajnosti, bez službene najave, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, stigao je jutros na Hvar.

Kako je objavila Nova tv u Dnevniku hr., Dodik je bio u opuštenom izdanju kada se zaputio na druženje sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Iz Banjaluke Dodik je krenuo jutros i nakon sat vremena koliko je let trajao sletio je na helidrom u Hvaru.

Tamo su Dodika i društvo, daleko od očiju javnosti, čekale spremne limuzine. Obezbjeđenje se pobrinulo za njihovu sigurnost, a sve to je nedaleko od Milanovićeve ljetne rezidencije.

Kako Dnevnik Nove TV, nezvanično saznaje, Dodik i Milanović su otišli i na otok Zečevo, gdje su se gostili i razgovarali.

Ekipa Dnevnika Nove TV pitala je Milanovićev ured je li sastanak službeni i zašto javnost nije obaviještena.

Nakon upita večeras je stiglo i saopštenje da se Milanović sastao sa Dodikom na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru. Razgovarali su o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te susjedne države s Republikom Hrvatskom.

„U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno sudjelovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda. Gospodin Dodik informisao je predsjednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja evropskih integracija BiH“, kaže se u saopštenju iz Ured hrvatskog predsjednika, koje prenosi Dnevnikhr.

(BN)

CATEGORIES
Share This