Demonstranti se razilaze u Beogradu i drugim gradovima

Demonstranti se razilaze u Beogradu i drugim gradovima

Inicijativa “Kreni-promeni” i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka razišli su se oko 16 časova, nakon što su blokirali Beograd na nekoliko lokacija kao i saobraćajnice u više gradova u Srbiji. U Novom Sadu je došlo do tuče među demonstrantima.

Demonstranti se u Beogradu polako razilaze

Demonstranti se u Beogradu polako razilaze, javljaju reporterke Kurira sa lica mesta. Organizatori su apelovali da se u 16 časova svi raziđu mirno. Saobraćaj se na auto-putu u Beogradu polako normalizuje u oba pravca.

Okončani protesti u gradovima širom Srbije

Protest u Preljini okončan je oko 16 časova, a saobraćaj se normalizovao posle dva sata blokade. Takođe, protest na mostu na Savi u Šapcu je završen i prošao je bez incidenata. Kružni tok na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije ponovo je prohodan a incidenata nije bilo. Saobraćaj je ponovo uspostavljen oko 15 časova i 15 minuta. Blokada puta održana i u Rekovcu kod crkve gde takođe nije bilo incidenata.

Učesnici protesta u Novom Sadu krenuli u šetnju

Nakon blokade učesnici protesta u Novom Sadu krenuli su oko 15.55 časova u šetnju Bulevarom oslobođenja ka Futoškoj pijaci.

Incident na Gazeli i kod Sava centra

Manji incident među demonstrantima dogodio se u Beogradu kod mosta Gazela oko 15.40 časova.

Grupa mladića zapalila je nekoliko baklji na nadvožnjaku kod Centra Sava. Naime, kako javlja reporterka Kurira sa lica mesta, varnice su navodno padale na ljude ispod nadvožnjaka.

Protest se uskoro završava, te je važno sudržati se od incidenata bilo kakvog oblika.

Završena blokada u Užicu i Novom Pazaru

Protesti širom Srbije počeli su da se završavaju oko 15.30 časova. U Užicu je završen protest kod Ložioničkog mosta na magistrali ka Zlatiboru. Nije bilo incidenata. Takođe, okončan je protest u Novom Pazaru kao i jednočasovna blokada kružnogi toka na Trgu mira u Kruševcu.

(Kurir.rs)

CATEGORIES
Share This