Debakl u Beogradu

Debakl u Beogradu

Na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, govorili su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh SPC Porfirije.

Uz uobičajno srbovanje i oštru retoriku Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, poput one kako se nikada više Srbi neće za srpsku trobojku nikome izvinjavati, te kako će je nositi ponosno od Australije do Јužne Amerike, baš kao što nose srpsko ime i prezime, što je izjavio Aleksandar Vučić.

Ili, pak, Dodikovo lamentiranje kako je zagledan u Srbiju te kako ne voli i Bosnu i Hercegovinu ni da ga zovu Bosancem, zanimljivo je bilo vidjeti i još ponešto.

Naime, prilikom prenosa uživo iz Beograda režiser je na nekoliko sekindi pustio par kadrova snimljenih dronom, a upravo ti kadrovi otkrivaju potpuni debakl Vučićeve i Dodikove usiljene manifestacije.

Vidljivo je da je skupu prisustvovalo svega dvije-tri hiljade ljudi, te kako su okolne ulice bile gotovo prazne, što je za milionski Beograd mizerna brojka, znamo li da utakmice lokalnih fudbalskih klubova, poput FK Čukaričkog, okupi veći broj posjetilaca.

(SB)

CATEGORIES
Share This