Besnik Tahiri: Ni Srpska lista, ni Aleksandar Vučić, ni Srbija ne mogu da ugroze „Kosovo“

Besnik Tahiri: Ni Srpska lista, ni Aleksandar Vučić, ni Srbija ne mogu da ugroze „Kosovo“

„Alijansa za budućnost Kosova“ (ABK) saopštila je juče da Srpska lista ne može da preti tzv. Kosovu, reagujući na saopštenje Srpske liste povodom polaganja zakletve Erdena Atića na mesto novog gradonačelnika Severne Mitrovice.

Šef poslaničke grupe ABK Besnik Tahiri izjavio je da „Kosovo“ ne bi trebalo da se oseća ugroženo takvim izjavama jer „ni Srpska lista, ni Aleksandar Vučić, ni Srbija ne mogu da ugroze ‘Kosovo’“.

„Sloboda i nezavisnost ove zemlje okončana je 1999. godine“, dodao je Tahiri, prenosi RTV21.

Tahiri je kritikovao premijera Aljbina Kurtija zbog, kako je rekao, eksperimentisanja sa delovanjem na Severu i zbog odluka koje često menja.

„Što se tiče zakletve predsednika opština, i u ovoj temi moramo biti oprezni, govorili smo da, kada država donese odluku, to ostaje, država ne menja svoje odluke kada se vlade promene. Može doći vreme da Aljbin Kurti promeni ovu odluku i tada će ‘Kosovo’ biti oslabljeno“, naveo je Tahiri.

On je dodao da nepromišljene i neozbiljne taktičke akcije štete tzv. Kosovu u njegovom strateškom cilju, a to je članstvo u NATO, u međunarodnim organizacijama i jednom zauvek kroz pravno obavezujući sporazum sa Srbijom.

„Zatvorimo ovo poglavlje koje nam je ostalo kao veliki teret“, rekao je Tahiri, prenosi RT Blakan.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This