Željka srlja za Dodikom i vode narod u propast!

Željka srlja za Dodikom i vode narod u propast!

“Izjava predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanovic u kojoj kaže da njen partijski šef Milorad Dodik neće dati agreman Njemačkom ambasadoru iz principa je neodgovorna i pokazuje da njima nije uopšte stalo do Republike Srpske, do naših građana koji žive i rade u Njemačkoj, ali i do privrednika koji svoju robu izvoze u Njemačku”, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“Da li je ona uopšte svjesna koju bi štetu mogli da proizvedu svojim ponašanjem samo kada bi Njemačka uvela vize za naše građane? To bi značilo da više na mostu u Gradiškoj ne bi mogli da izadjete u Hrvatsku ako nemate vizu Savezne Republike Njemačke?”, upitao je Šarović.

Kako kaže, bilo bi bolje da se ona oglasila oko prodaje akcija rudnika Ljubija sumnjivom investitoru ili pak oko prodaje potraživanja Alumine.

“Do sada nismo čuli mišljenje Predsjednika Republike i oko mjera za ublažavanje posljedica inflacije kao što je npr.suspendovanje akciza ili smanjenje PDV-a jer nju ne zanima narod. Ona nije Predsjednik svih građana Republike Srpske jer da jeste javno bi zatražila da se suspenduju akcize i da se stopa PDV na lijekove, školski pribor i osnovne životne namirnice smanji sa 17% na 0%.”, istakao je Šarović.

(BN)

CATEGORIES
Share This