Zaprimljena inicijativa za opoziv Ljubiše Petrovića

Zaprimljena inicijativa za opoziv Ljubiše Petrovića

Skupština grada Bijeljina zaprimila je danas inicijativu za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koju je podnijelo 25 od 31 odbornika.

Inicijativu za opoziv Petrovića podnijeli su odbornici SNSD, DEMOS, Republičke stranke Srpske, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, SDS Semberija Mićo Mićić, SDA, Pokreta za Bijeljinu, NPS i DNS.

Kako je navedeno u inicijativi za opoziv gradonačelnika, ista je podnijeta iz sljedećih Zakonom predviđenih razloga, a odnose se na to što Petrović kako je navedeno nije obezbijedio izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, što ne sprovodi odluke Skupštine grada i strateška razvojna dokumenta grada, te što nije podnio Skupštini grada Bijeljina izvještaj o radu.

– U skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine grada Bijeljina, inicijativa će odmah biti proslijeđena gradonačelniku i Komisiji za izbor i imenovanje, na davanje mišljenja u roku od 15 dana, nakon čega se stiču uslovi da se o inicijativi raspravlja na sjednici Skupštine grada, za šta je predviđen rok od 30 dana od dana podnošenja inicijative – navodi se u saopštenju.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This