Vukota Govedarica novi predsjednik OO SDS Gacko

Vukota Govedarica novi predsjednik OO SDS Gacko

Danas je u Gacku održana Skupština opštinske organizacije Srpske demokratske stranke Gacko na kojoj su delegati stranke tajnim glasanjem izabrali za novog predsjednika Odbora Vukotu Govedaricu kao i novi saziv Opštinskog odbora SDS-a Gacko.

Od 137 delegata Skupštini gatačkog SDS-a prisustvovalo je 123 delegata koji su pored navedenog razmatrali i informaciju o sprovedenoj stranačkoj konsolidaciji i unutarstranačkim izborimu u mjesnim organizacijama ove političke partije.

Dosadašnji predsjednik Odbora Milan Radmilović je istakao svoje uvjerenje da će Opštinski odbor sa novim rukovodstvom izaći pred narod Gacka sa dobrim politikama i aktivnim radom uspjeti da ostvari pobjednički rezultat već na narednim izborima i poželio sreću u daljem radu novom predsjedniku Odbora i novom sazivu Opštinske organizacije.

Novozabrani predsjednik Odbora, Vukota Govedarica, u svom programu rada osvrnuo se na sve aspekte djelovanja Opštinskog odbora u narednom periodu i najavio da će SDS imati proaktivnu politiku u svom radu. Govedarica je između ostalog rekao: „Iza nas je aktivnih pet mjeseci veoma ozbiljnog rada i utisak je dosta ohrabrujući. Iskreno vjerujem da SDS u Gacku opet može biti pobjednička stranka, ali nije samo dovoljno vjerovati i priželjkivati. Moramo znati na koji način, s kim i kada, kako bismo u Gacku trijumfovali i 2022. i 2024. godine“.

Govedarica je istakao veliko zadovoljstvo što je stranka poslije prošlogodišnjeg poraza na izborima ostala jedinstvena i što nije pokazala ni najmanji pojavni oblik unutrašnje disharmonije, koja bi proizvela loše međuljudske odnose. „Za to ste zaslužni svi vi, koji ste danas ovdje prisutni kao i mnogi drugi naši članovi u našim mjesnim odborima koji imaju povjerenje i osjećaj ljubavi prema Srpskoj demokratskoj stranci“, istakao je novoizabrani predsjednik Opštinskog odbora.

Govedarica se zahvalio Milanu Radmiloviću na mnogobrojnim uspjesima koje je postigao sa SDS-om u proteklih dvadeset godina kao i prvom predsjedniku gatačkog SDS-a Mitru Lažetiću, koji je vodio stranku u najtežim vremenima od njenog osnivanja.

Novi predsjednik Opštinskog odbora SDS Gacko, čestitao je svim novoizabranim članovima Opštinskog odbora na izboru kao i svim delegatima na demokratičnoj atmosferi i najavio da će za zamjenika predsjednika Odbora predložiti Sinišu Boljanovića.

Na Skupštini opštinske organizacije Gacko bili su prisutni Nenad Abramović, Veselin Vujović, Stevo Drapić, predsjednici opštinskih odbora SDS-a Hercegivine kao i lokalni koalicioni partneri iz Gacka.

Istokrs.com

CATEGORIES
Share This