Vukanović za N1: Jelena Trivić idealan kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Vukanović za N1: Jelena Trivić idealan kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Lider liste za pravdu i red Nebojša Vukanović kaže da Jelenu Trivić treba sačuvati jer bi mogla biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke za dvije godine kao vanstranački kandidat koju bi podržale sve stranke opozicije.

Vukanović je ovo rekao u Danu uživo N1 televizije odgovrajući na pitanje novinara Borisa Breze u vezi sukoba unutar PDP između Draška Stanivukovića i Jelene Trivić.

„Ja ničim ne učestvujem u sukobu unutar PDP-a, niti sam se miješao u odnose između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića. Taj sukob je dugo vremena tinjao iza kulisa i kulminirao je poslije ovih izbora“, kazao je Vukanović, navodeći da je i on stekao utisak da Stanivuković nije dao svoj maksimum da pobijedi Jelena Trivić.

„Bilo je za očekivati ako smo mi njega pratili na lokalnim izborima da i on ide širom Republike Srpske i snažnije podrži Jelenu Trivić, jer bi i njemu bilo lakše. Očito da su neki imali drugačiju matematiku“, kazao je Vukanović.

Što se tiče raspleta u PDP, Vukanović je mišljenja da neće moći ostati skupa Jelena Trivić i Draško Stanivuković.

On je i večeras ponovio da je Stanivuković pred izbore od njega tražio da njegova grupa ljudi bude na njegovj Listi za pravdu i red, ali je on to odbio.

„Smatram da u ovom trenutku izvjesnije šanse ima Stanivuković da preuzme PDP, jer je on gradonačelnik Banjaluke, ima veliku moć i funkciju i može unutar stranke da izađe u susret nekim ljudima jer ima veliki kapital kao budžet, a ima i prećutnu podršku režima. S druge strane Jelena Trivić je poprilično izolovana“, kazao je Vukanović.

On je rekao da nema nikave razgovore ni dogovore da se Jelena Trivić pridruži Listi za pravdu i red.

„Naravno da su vrata otvorena, ukoliko ona bude htjela, ali mislim da Jelenu Trivić treba sačuvati jer bi mogla biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke kao vanstranački kandidat i da dobije podršku svih opozicionih stranaka za dvije godine“, kazao je Vukanović.

(BN)

CATEGORIES
Share This