Vukanović: “Republika Srpska prosi po svijetu i svakih par mjeseci uzima novac od Srbije”

Vukanović: “Republika Srpska prosi po svijetu i svakih par mjeseci uzima novac od Srbije”

Izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će Srbija pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze, kao i da je u posljednje vrijeme Srbija odobrila više od 32 miliona evra pomoći za lokalne zajednice u Republici Srpskoj, komentarisao je danas narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Prema njegovim riječima, Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, umjesto da se drže neutralno i izbjegavaju bilo kakvo miješanje u politička zbivanja, svojim prisustvom i finansijskim injekcijama uništavaju Republiku Srpsku i njen narod, a Dodiku pomažu ostanak na vlasti.

Naveo je i kako je ključne 2016. godine, uoči lokalnih izbora, Srbija dala 60 miliona maraka Miloradu Dodiku da isfinansira izbore.

“Republika Srpska je došla u takvu situaciju da treba da prosi po svijetu i da stalno, svakih par mjeseci, uzima novce od Srbije, zadužuje se kod međunarodnih institucija da bi imala likvidnost budžeta. S druge strane, Dodik ne bi bio ovakav diktator, ne bi se ponašao ovako bahato, ne bi urušavao RS iz temelja da nema ogromnu podršku vlasti iz Srbije. Ja ne znam da li su vlasti iz Srbije svjesne da Milorad Dodik vodi RS u propast, a oni što mu daju stalne finansijske injekcije ne pomažu građanima već prije svega pomažu autoritarnom režimu Milorada Dodika, koji uništava sve pred sobom”, zaključio je Vukanović.

(6yka.com)

CATEGORIES
TAGS
Share This