Vukanović o pomoći Ljubinju: Dođe neki uzurpator i kaže da će dati 500.000 KM

Vukanović o pomoći Ljubinju: Dođe neki uzurpator i kaže da će dati 500.000 KM

“Izgleda da Hercegovinu, nažalost, mora udariti zemljotres da biste dali nekakvu milostinju i da dođe neko ko je uzurpator i da kaže ja ću dati 500.000 KM. Nije on predsjednik Vlade Republike Srpske, pobogu, ponižava vas. Kako može član Predsjedništva (Milorad Dodik) određivati koliko će Vlada Srpske dati Ljubinju”, rekao je poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Izgleda da Hercegovinu, nažalost, mora udariti zemljotres da biste dali nekakvu sirotinju i da dođe neko ko je uzurpator i da kaže ja ću dati 500.000 KM. Nije on predsjednik Vlade Republike Srpske, pobogu, ponižava vas. Kako može član Predsjedništva (Milorad Dodik) određivati koliko će Vlada Srpske dati Ljubinju, rekao je poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Vukanović je naveo da je Ljubinje, srećom, opština koja nema nikakvih dugovanja. Za razliku od Bileće koju je, tvrdi Vukanović, vlast opustošila i pretvorili u selo.

– I u kakvoj to državi živimo gospodine Mazalice (Srđan Mazalica poslanik SNSD-a), da jedan vaši odbornik u Ljubinju kaže – mi ćemo se starati kako će se trošiti ovih pola miliona koliko se daje načelniku Ljubinja iz SDS-a. Ne može jedan odbornik ako je iz vaše partije da bude revizor, da ima neku moć što mu daje parrtije pa da kaže ja ću kontrolisati. Naučite se kako funkcioniše pravna država, bar isfingirajte a nemojte da imamo jednog uzurpatora i centar moći koji odlučuje o svemu kao da je budžet njegova prćija, rekao je Vukanović.

On je pozvao vlast Srpske da promijeniti odnos prema malim i nerazvijenim opštinama.

– Sjedite u kola, posjetite ta mjesta. Republike Srpska je I Čajniče, Rudo, Ljubinje , Berkovići… kao što su Banjaluka, Bijeljina, Trebinje. Opustošiše nam ta mala mjesta, Kaalinovik spao na 4-5 djece. Niko živ ne osta tamo, ostaće nam prazni prostori. Promijenite  odnos prema malim izrazito nerazvijenim opštinama, a nemojte čekati da, ne daj Bože, pogodi zemljotres kao što je sad pogodio Ljubinje i jug Hercegovine pa da premijer Srpske navrati desetak minuta i održi neki govor i produži dalje”, rekao je Vukanović.

Vukanović je upitao ministra prosvjete i kulture Nataliju Trivić da li je upoznata gdje je nestao novac za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa teškoćama u razvoju u Trebinju.

– Velika se afera digla, ne znam ministarko da li ste upoznati. Predstavilo se kao donacija predsjednice Republike Srpske od pola miliona KM, odnosno to su bili pozivi koji su bili na posebni telefon i obezbijeđena su sredstva da se napravi Dnevni centar u Trebinju. Nakon toga je rečeno da je izvođač radova “Energetik firma”  propalo preduzeće, da su odustali od posla. Ali, nije propala, radovi kasne godinu dana, prikupljeno je 1.600.000 KM, uzet je kredit i ništa nije urađeno.  Slikala se predsjednica Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Trebinja Mirko Curić i svi ostali pred izbore i ništa. Položite račune narodu, nisu 1.600.000 KM ključevi od kola pa ste ga negdje posijali usput. Prije svega zbog te djece i njihovih rpditelja kojima bi taj objekat bio od nevjerovatnog značaja, poručio je Vukanović.

(BN)

CATEGORIES
Share This