Vrije u Banjaluci: Trivić je izjavila da će Stanivuković odustati od kandidature, PDP joj je odgovorio: Žao nam je…

Vrije u Banjaluci: Trivić je izjavila da će Stanivuković odustati od kandidature, PDP joj je odgovorio: Žao nam je…

Jelena Trivić i Draško Stanivuković, koji su nekada bili bliski saradnici unutar Partije demokratskog progresa (PDP), sada su se našli na suprotnim stranama političkog spektra zbog različitih ambicija i ciljeva. Trivić optužuje Stanivukovića za potencijalnu saradnju sa SNSD-om i Miloradom Dodikom, što ona vidi kao izdaju opozicionih principa.

 Jelena Trivić, kandidatkinja za gradonačelnicu Banjaluke, iznijela je juče u banjalučkoj tvrdnji da će se aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković povući iz izborne utrke u korist SNSD-ovog kandidata. “Sve više informacija govori da će se Stanivuković povući na početku kampanje po nalogu Milorada Dodika. Meni je žao ako se to desi jer bih voljela da imamo dva režimska kandidata na izborima”, otkrila je.

Ona očekuje podršku dvije trećine PDP-a, iako mnogi neće javno istupiti. “Za neke očekujem da javno podrže opozicionog kandidata, a za druge da to urade ćutke na glasačkom listiću. Svi znaju da Igor Crnadak i Mira Pekić neće podržati Stanivukovića”, dodala je Jelena Trivić.

Iz PDP-a stigla je reakcija.

„Jelena Trivić je, vjerujemo nesvjesno, zasljepljena mržnjom prema PDP-u i Drašku Stanivukoviću, postala igračka u rukama SNSD-a i Dodika. Već sada je jasno da Stanivuković uživa podršku građana koja je i više nego dovoljno da u oktobru obnovi mandat gradonačelnika, a Trivićeva ispoljavanjem svojih Frustrcija jedino olakšava SNSD-u da svog kandidata ubaci u kakvu-takvu predizbornu utakmicu, dok je potpuno jasno da nema šanse da ostvari značajan rezultat Trivićevoj očigledno nisu više tema SNSD-a i Dodika, nego prvenstveno PDP-a i Stanivukovića“ ističe se u saopštenju PDP-a. a

Žao nam je što smo učili, a ništa nije naučila, dodali su.

„Pozitivan rezultat se ne ostvaruje isključivo bavljenjem drugima. Pobjeda se ne osvaja pljuvačkom i bavljenjem samo drugima, a posebno onima koji su joj politički sve dali, nego se ostvaruje građenjem svoje politike. Kada već povezuje ljude iz PDP-a sa nekim tajkunuma, pozivamo je neka javno saopštio tih tajkuna i svaki posao koji s njima ima bilo ko iz PDP-a, neka podnesena krivična prijava koju Trivićeva ničim ne potkrepljuje finansiranje svoje stranke Evo, pozivamo je i mi da konkretno djeluje.

Unutar PDP-a postoje tenzije i nesuglasice, što je postalo očigledno kroz Trivićkine tvrdnje o podršci unutar stranke. Ona tvrdi da će mnogi članovi tiho podržati opoziciju, dok PDP izražava razočaranje i smatra da je Trivić postala „igračka u rukama SNSD-a“. Obe strane koriste javne izjave i saopštenja kako bi diskreditovale jednu drugu. Trivić optužuje Stanivukovića za saradnju sa režimom, dok PDP tvrdi da je Trivić zaslijepljena mržnjom i da svojim postupcima pomaže SNSD-u. Ovaj sukob pokazuje šire izazove u politici Republike Srpske, gdje optužba za saradnju sa, kako i jedni i drugi tvrde, režimom igra ključnu ulogu u oblikovanju političkog programa. Povjerenje među članovima stranke i integritet pojedinaca su dovedeni u pitanje, što dodatno pogoršava situaciju.

Buka

CATEGORIES
Share This