Vojin Mijatović: „Dodiku slijedi brutalan obračun, on ide sa političke scene, ali sa njim odlaze i…“

Vojin Mijatović: „Dodiku slijedi brutalan obračun, on ide sa političke scene, ali sa njim odlaze i…“

Taj model sad već jasno se pokazao kao poguban po Dodika, on je danas potpuno u brisanom prostoru i u nikad većem sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom, poručio je Mijatović.

Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja i obrta i potpredsjednik SDP-a BiH, tvrdi da je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik „istjeran na brisani prostor“.

-Decenijama je Dodik navikao da sa svojim dugogodišnjim partnerima iz Sarajeva igra igrokaz nacionalističkog nadjačavanja.

Skoro dvije decenije su on i njegovi partneri iz Sarajeva, dokazivali ko je veći “ patriota” dok je zajednička pljačka naroda funkcionisala po ključu.

Trojka predvođena SDP-om je izabrala teži put i na mrak odgovorila svjetlom, na sukob odgovorila pruženom rukom.

Taj model sad već jasno se pokazao kao poguban po Dodika, on je danas potpuno u brisanom prostoru i u nikad većem sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom.

Dodiku slijedi kraj, a jedini koji ga pokušavavaju spasiti su njegovi decenijski partneri iz Sarajeva koji su u očaju jer su u opoziciji, kao i Dodikova “opozicija” u RS-u koja decenijama zapravo drži Dodika na vlasti.

Vaše šuplje “patriotske” priče ne prolaze, Dodiku slijedi brutalan obračun sa modernim svijetom, on ide sa političke scene, ali sa njim odlaze i decenijski nacionalistički partneri iz Sarajeva.

Bosna i Hercegovina se brani mudrom politikom i čestitom politikom, a na šupljom jednononacionalnom, pa iz kog god naroda da dolazili!!!

Trojka predvođena SDP-om će ovu zemlju vratiti na pravi kurs svidjelo se to vama ili ne, matrice ćemo razbiti nacionalistima svih boja u oba entiteta budite sigurni, poručio je Mijatović.

SB

CATEGORIES
Share This