Vlast pokušala da prikrije da je BiH uvela sankcije i da su odustali od vraćanja nadležnosti

Vlast pokušala da prikrije da je BiH uvela sankcije i da su odustali od vraćanja nadležnosti

Narodna skupština Republike Srpske ponovo je iskorištena da se sakriju dvije činjenice: da je Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji i da vlast odustaje od ranijih zaključaka o vraćanju nadležnosti u oblasti vojske, indirektnih poreza i pravosuđa, poručio je Nedjeljko Glamočak, član Predsjedništa SDS.

„Devetim zaključkom vladajuća struktura je odustala od vraćanja nadležnosti u oblasti indirektnih poreza, vojske i pravosuđa sa nivoa BiH. Suština ove skupštine je bila kukavičko povlačenje zaključaka Narodne skupštine o vraćanju nadležnosti“, istakao je Glamočak.

On je kazao da je time Narodna skupština ponovo iskorištena kao protočni bojler za Dodikove hirove.

„Skupština je završena na jedan ružan način, jer je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vrijeđao narodne poslanike i prijetio im.  U diskusijama mi smo jasno kazali da je BiH uvela sankcije Rusiji jer je u 34 rezolucije od 36 rezolucija pred međunarodnim tijelima podržala sankcije. Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić je u više navrata ponovio da jedino Srbija nije uvela sankcije Rusiji“, sugerisao je Glamočak.

Član Predsjedništva SDS je naglasio da su poslanici SDS glasali za jedan zaključak kojim se kaže da Republika Srpska treba da zauzme neutralan stav po pitanju sukoba u Ukrajini i da treba da se protivi uvođenju sankcija bilo kome.

„Naš stav je da u sukobu Rusije i Ukrajine Republika Srpska ne treba da zauzima stranu i da ne treba uvoditi sankcije Rusiji ali da je jasno da je BiH preko organa države uvela sankcije Rusiji a da predstavnici Republike Srpske nisu ništa uradili da to spriječe“, zaključio je Glamočak.

(BN)

CATEGORIES
Share This