Vladajući znali za Dogana, htjeli da prođe neopaženo

Vladajući znali za Dogana, htjeli da prođe neopaženo

„Naravno da su znali, oni su ga i pomilovali, tačnije tadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je donijela odluku o pomilovanju. Međutim, nadali su se da će to proći neopaženo i bilo im je u cilju da sastave kakvu-takvu Vladu.“

– Tokom jučerašnje diskusije upozoravao sam da ekspoze mandatara i imena za sastav Vlade nisu na vrijeme dostavljeni poslanicima, što je ponižavajući odnos već izabranog premijera prema Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali i na činjenicu da je novoizabrani ministar porodice, omladine i sporta Dado Dogan ranije osuđivan za izvršeno krivično djelo.

Da su na vrijeme dostavljena imena, ne bi se desilo da moramo na sjednici na kojoj se bira Vlada na to upozoravamo i ja i kolege iz Kluba liste za pravdu i red.

Kakva je poruka, prije svega mladima, da ih predstavlja  neko ko je pravosnažno osuđivan? – rekao je Milanko Mihajilica, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je tokom jučerašnje sjednice tražio da se prije glasanja povuče prijedlog za ministra porodice, omladine i sporta.

Mihajilica kaže da je netačno da vladajuća većina nije znala da je Dogan osuđivan:

– Naravno da su znali, oni su ga i pomilovali, tačnije tadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je donijela odluku o pomilovanju. Međutim, nadali su se da će to proći neopaženo i bilo im je u cilju da sastave kakvu-takvu Vladu. Sada im džaba i čestitke i ljubljenje sa osuđivanim ministrom. Sve ovo govori o odnosu vladajuće većine prema Republici Srpskoj, jer najviše izvršno tijelo očigledno formiraju po principu „daj šta daš, pa ako prođe-prođe“ – poručio je Mihajilica.

(BN)

CATEGORIES
Share This