Vladajuća koalicija najavila jedinstven nastup na izborima

Vladajuća koalicija najavila jedinstven nastup na izborima

“Bez ove koalicije nema Republike Srpske. Na izborima nastupamo zajedno”, kazao je Dodik.

“Smatramo da je Republika Srpska stabilna. Svjesni smo da mnogi ljudi nisu zadovoljni, ali niko ne može reći da Srpska nije promijenjena na bolje. Sve što smo činili dosada, smatramo da smo zaslužni što je Srpska bezbjedna. I politička situacija je dobra i stabilna”, poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka sa koalicionim partnerima.

“Bez obzira i na tragediju u Prijedoru mislimo da je bezbjednosna situavija jako dobra. Daćemo podršku za svaki vid borbe protiv korupcije. Želimo sigurnu kuću i dom za sve građane Republike Srpske. Ne želimo nametanja sa strane, kao što su prisustvo drugih jedinica. Jedinice EUFOR-a ovdje nisu u skladu ni sa jednom saglasnošću sa nivoa BiH”, kazao je Dodik.

Tvrdi da je ekonomija u Srpskoj stabilna, da plate i penzije rastu.

“Bez ove koalicije nema Republike Srpske. Na izborima nastupamo zajedno”, kazao je Dodik.

Dodao je da NATO jedinice nemaju legitimitet ovdje, a kako kaže, Republika Srpska nema nikakve jedinice niti pokrete koji bi ugrozili bezbjednost Srpske niti građana.

“Vladajuća koalicija je pojačala prisutnost Republike Srpske na nivou BiH. Uspjeli smo dodatno da legitimišemo poziciju Republike Srpske u skladu sa Dejtonom, u planu prava, ekonomije i svega ostalog. Mi ostajemo pri našim politikama, a to su nadležnosti Republike Srpske”, naveo je.

Istakao je da se ovih dana vrše pritisci od strane stranaca, po pitanju imovine entiteta.

Darko Banjac predsjednik Narodne partije Srpske poručio je da ova koalicij aostaje pri svim zaključcima NSRS.

“Imaćemo zajedničke kandidate za predsjednik Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH. Ova koalicija štiti Republiku Srpsku, dolaze vremena pritiska, ali mi tome nećemo podleći”, izjavio je Banjac.

Petar Đokić predsjednik Socijalističke partije naglasio je da je važno da se ostane pri politici da se Srpskoj vrate nadležnosti.

Nenad Stevandić predsjednik Ujedinjene Srpske kazao je da su sumirali tri i po godine i da su to godine najvećeg međunarodnog pritiska i naglasio da jako dobro kontrolišu situacijom.

(BN   Foto: BN)

CATEGORIES
Share This