Vlada Srpske mora hitno da reaguje na divljanje cijena

Vlada Srpske mora hitno da reaguje na divljanje cijena

– Neophodno je da se hitno reaguje na svakodnevno divljanje cijena . upozorava Borenović.

 

–  Godinama upozoravamo da kreiranje kriza na velikim političkim temama, što radi ova vlast,ne može i neće donijeti ništa dobro Republici Srpskoj i našem narodu.   Umjesto da su se bavili time kako odgovoriti na potencijalnu ekonomsku krizu, koja se, kako vidimo, već dešava,oni su se politički borili samo stvaranjem konflikata – rekao je predsjednik PDP-a BranislavBorenović tokom razgovora sa članovima PDP-a u Čelincu.

On je istakao da je neophodno da se hitno reaguje na svakodnevno divljanje cijena.

Govoreći o predstojećim opštim izborima, koji će biti održani 2. oktobra, on je rekao da je PDP spreman za izbore, te da je uvjeren da će narod i u Čelincu, kao i širom Republike Srpske, kazniti bahatu vlast predvođenu SNSD-om.

Potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić pozvala je Vladu Republike Srpskeda hitno predloži rebalans budžeta Republike Srpske, sa ciljem smanjenja rashoda i odustajanje od nepotrebne potrošnje koja može da čeka:

“Ove godine iz budžeta Republike Srpske planirano je skoro 200 miliona КM za nabavke zgrada,softvera i automobila. Za taj novac bi svako domaćinstvo moglo imati koristi od po 1000 КMda lakše prebrodi ova poskupljenja – istakla je Trivićeva, dodajući da je nakon 27 posebnih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, od koji su neke sazivane bez posebnog povoda,neophodno sazvati posebnu sjednicu na temu saniranja posljedica ekonomske krize.

Generalni sekretar PDP-a, Mira Pekić rekla je da je potrebno značajno smanjiti stopu PDV-ana osnovne životne namirnice, kao i akcize na gorivo.

Prijeko je potreban paket sistemskih mjera, usmjerenih tako da građani što prije osjete efekte”. kazala je Pekićeva, koja je i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

(BN)

CATEGORIES
Share This