(VIDEO, FOTO) „SNSD NEMA KONKURENCIJU, to je jasno“ Dodik istakao da kao partija ima neprikosnoven i NAJVEĆI BROJ GLASOVA u Banjaluci

(VIDEO, FOTO) „SNSD NEMA KONKURENCIJU, to je jasno“ Dodik istakao da kao partija ima neprikosnoven i NAJVEĆI BROJ GLASOVA u Banjaluci

Kao predsjednik Republike, zadovoljan sam izborima. Protekli su u demokratskoj atmosferi, rekao je ovo presjednik Srpske i SNSD Milorad Dodik.

Značajan broj ljudi je izašao na izbore, pokazali su svoj demokratski kapacitet. Mi smo demokratsko društvo, nije bilo značajnih incidenata. Kandidati su čestitali jedni drugima, ističe Dodik.

Treba očekivati, kaže, da će uskoro biti postavljena pitanja imovine, ustavnih odredbi…

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Ta pitanja traže nacionalni i politički konsenzus. Neophodno je boriti se za pravo naroda, pozivam sve političke aktere da se okupimo oko jedinstvene ideje koja se zove Republika Srpska – kaže on.

Kaže da je ponosan i kao predsjednik SNSD.

– Mi smo partija koja je dobila 42,25 odsto glasova u Srpskoj. Ponosan sam na ljude koji su radili u kampanji, na glasače. Kad se to prevede na opšte izbore, to je apsolutna većina. To je porast u odnosu na prošle lokalne izbore. Sljedeća partija je SDS sa 12 odsto, a zatim slijede ostale partije – istakao je Dodik.

Ponosan je, kaže, na činjenicu da je SNSD dobio 80 odsto glasova u gradovima.

– Imam neprikosnoven i najveći broj glasova u Banjaluci, kao partija. Na poziciji gradonačelnika imamo 80 odsto glasova, na poziciji partije 100 odsto – kaže Dodik.

SNSD, dodaje, ima 49 odsto opština i gradova.

– Biće veći broj, kada uzmete stranačke pobjede. SDA, kao najjača partija kod Bošnjaka, ima tek 34 opštine, a HDZ 17 opština. Njihov zbir nije dovoljan za ono koliko mi imamo na nivou BiH – ističe Dodik.

Rezultat je to, napora, SNSD.

– Rukovodstvo je bilo to koje je nosilo procese. Sve spekulacije padaju pred ovim činjenicama. Tamo gdje nismo dobili gradonačelnike, dobili smo stranačke pobjede – kaže on.

Zamolio je sve političke aktere u Srpskoj da se okupe oko nacionalnih pitanja.

– SNSD nema konkurenciju, to je jasno. Nije to hvaljene, to su činjenice. To ne može da pokvari činjenica što nismo uspjeli da dobijemo pozicije gradonačelnika Banjaluke i Bijeljine. Imali smo odlične kandidate, čestitamo pobjednicima. Nećemo zaboraviti da su građani Banjaluke dali SNSD svoju podršku. Imaćemo 2-3 više odbornika nego što smo imali – ističe Dodik.

Da li će praviti širu ili užu koaliciju ili će otići u opoziciju – ne otkriva, kaže da će učiniti ono što je korisno za Banjaluku.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This