Uvođenje Joanikija u tron ohrabrenje za svetosavski narod

Uvođenje Joanikija u tron ohrabrenje za svetosavski narod

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović uputio je čestitku Njagovom visokopreosveštenstvu Joanikiju povodom ustoličenja na tron Mitropolita crnogorsko-primorskog.

„Vaše ustoličenje od velikog je značaja za sve vjernike Srpske pravoslavne crkve i sav naš narod. Sigurni smo da će Vaše Preosveštenstvo znati da nas vodi,  kao i Vaših 40 prethodnika, u dugoj i slavnoj istoriji Mitropolije crnogorsko-primorske. Svi oni znali su da i u teškim vremenima sačuvaju vjeru i čast našeg naroda i odgovore brojnim iskušenjima koja su se pred njima nalazila “ – poručio je Šarović.
.
„I pored svih iskušenja koje kao narod i danas prolazimo, svi znamo i osjećamo da će Vaš dolazak donijeti mir, radost i vjeru u naša srca ali prije svega za nas nephodnu mudrost i sabornost čije ste Vi oličenje. Imati duhovnog vođu kao što ste Vi veliko je ohrabrenje za sav vjerujući  svetosavski narod“ – stoji u čestitci.

„Zbog toga Vam još jednom upućujem iskrene čestitke i želje da svoju časnu dužnost vršite dostojanstveno, u zdravlju i miru“ – poruka je predsjednika SDS-a.

(BN)

CATEGORIES
Share This