Ustavni sud BiH je ponovo u službi SNSD, SDA i HDZ

Ustavni sud BiH je ponovo u službi SNSD, SDA i HDZ

Ustavni sud BiH je politički sud na osnovu koga je vladajuća koalicija u BiH predvođena SNSD, HDZ BIH i SDA je i ranije dobijala izbore, zato je u ovom trenutku stigla odluka o ukidanju pojedinih odredbi iz deklaracije o vraćanju nadležnosti, poručeno je, između ostalog u Izazovima.

Priča o vraćanju nadležnosti je bila samo politička igra SNSD-a, a Ustavni sud BiH je ponovo u službi vladajuće koalicije.

“Odluka ovog Ustavnog suda tačno 10 dana pred isticanje roka da Vlada RS preduzme određene odluke, oni donesu odluku, menit o sve liči na jedna dogovor SNSD, SDA, HDZ BiH, dakle uigrana kombinatorika iza paravana, pogotovo kako s epribližavaju izbori.” , kaže Slavko Dangubić, član Predsjedništva DNS.

Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS u NS Republike Srpske poručio je da je u BiH pravosuđe zarobljeno:

“Da nam nije pravosuđe svo kao što je Ustavni sud BiH i da imamo institucije koje funkcionišu, da nisu zarobljene danas bismo imali par stotina ljudi, možda par hiljada u zatvorima zbog skaj aplikacija.”

Zahvaljujući igrama stranaca SNSD ostaje na vlasti dugi niz godina, kaže narodni poslanik Vukanović.

“Stranci održavaju ovo zlo na vlasti, jer povlače poteze koji idu na ruke ovoj crnoj trojci, Nisu uveli sad skeniranje izbora, znaju kakav je problem i čekaju SNSD i HDZ BiH, kao da ja kradem kola i da sutra glčasam da svako auto ima Zeder, pa onda nemam posla. Naravno da neće nikada SNSD, HDZ BiH i SDA glasati. Pa će isto kao sad oko akciza, jedna paket će dati HDZ BiH, drugi SNSD, treći SDA, pa će reći mis mo za ovo, nismo za to. Igraju dogovorenu ugru da pljačkaju narod na ovoj skupoči, na inflaciji.”

Bivši poslanik SDS-a Davor Šešić je prokomentarisao zašto je promijenio stranački dres.

“Socijalisti i Petar Đokić prihvatljivi i poštovani i od vlasti i od opozicije, podsjetiću vas da je nuđena koalicija gospodinu Đokiću i socijalistima i od vlasti i od opozicije, s tim da se goispodin Đokić odlučio za ovu koaliciju u kojoj je sada, tako da su to stvari koje su presudile da nastavim svoju karijeru i uđem u Socijalističku partiju.”

Kada je riječ o sankcijama koje je BiH uvela Rusiji, narodni poslanik Neboja Vukanović je istakao da je to Milorad Dodik svjesno dozvolio pod pristiskom stranaca.

(BN/J.Žerajić)

CATEGORIES
Share This