UMIČEVIĆ: “Doživio sam BROJNE OPSTRUKCIJE i bezobrazno ponašanje od svoje partije!” NAROD NAS JE KAZNIO

UMIČEVIĆ: “Doživio sam BROJNE OPSTRUKCIJE i bezobrazno ponašanje od svoje partije!” NAROD NAS JE KAZNIO

Član GrO SNSD-a Marinko Umičević tokom gostovanja u nedjeljnom izdanju ATV vijesti poručio je da je tokom izborne kampanje doživio brojne opstrukcije od strane svoje partije.

Umičević je u uvodu istakao da je osvojio svoj peti mandat u Skupštini grada Banjaluke te da je rekorder po tom pitanju, ali da će, na prijedlog predsjednika stranke Milorada Dodika, taj mandat vratiti partiji.

“Iako sam dan ranije rekao da neću vratiti mandat, jutro je pametnije od noći. CIK mjesec dana broji glasove, ali ja sam dao svoj mandat na raspolaganje, pa neka on odluči – on zna šta je najbolje za interes partije,” rekao je Umičević.

Govoreći o opstrukcijama koje je spominjao, istakao je da je doživio, kako kaže, bezobrazno ponašanje prema njemu od strane članova svoje partije.

“Moram da kažem da sam imao velike opstrukcije, čak i bezobrazno ponašanje prema meni od strane moje partije, i to nakon što sam podržao realokaciju sredstava gospodina Stanivukovića za onih šest miliona KM, koje je trebalo dodijeliti djeci s posebnim potrebama i socijalnim slučajevima,” rekao je Umičević.

Ističe da mu partija nije oprostila ni to što se borio za rukometni klub Borac.

“Druga moja greška, prema mišljenju glavnih ljudi GrO SNSD-a, bila je to što sam išao kod gradonačelnika i izborio 100 hiljada KM kako bismo spasili rukometni klub Borac. To je uslikano i poslano predsjednicima mjesnih odbora, i zbog toga sam osvojio relativno malo glasova,” istakao je Umičević.

Dodaje da su ovi izbori po njemu bili specifični, te da su pojedini kandidati svoje mjesto plaćali i po 100 hiljada KM.

“Bilo je moguće zaokružiti samo troje sa liste. Nosilac liste je bio obavezan, a neki kandidati su davali i po 100 hiljada KM za prolaz. Čekam odluku predsjednika da vidimo šta će biti i kako će biti. Neka on izabere, ali ja sam potpuno hladan i mrtav, ne ide mi se u Skupštinu grada ako će biti isti rijaliti i ako ćemo stalno biti antiprotivni,” poručio je Umičević.

Govorio je i o kritikama prema koalicionim partnerima SNSD-a, o kojima se govorilo da nisu podržali kandidata Nikolu Šobota, te poručio da niko ne smije biti isključiv.

“Prvo treba da se pogledamo u oči da vidimo ko je podržao gospodina Šobota, a ko nije. Ne smijemo biti isključivi. U prošlom mandatu bili smo isključivi, pa se raspala skupštinska većina, i posljednjih šest sjednica nije ni bilo skupštinske većine,” istakao je Umičević.

Kada su u pitanju koalicioni partneri, dodaje da je dio krivice i na samom SNSD-u.

“Moramo malo da se pogledamo u lice, ne možemo preći preko poraza Šobota, ali moram reći da su koliko oni krivi, toliko smo i mi iz SNSD-a, jer ipak smo se prema njima ponašali neodgovorno. Oni imaju svoje glasače i interese, i ne možemo mi pojesti kilu mesa, a njima dati 50 grama,” poručio je Umičević.

Komentarišući generalno rezultate izbora svoje partije, smatra da je poraz u Banjaluci ipak teže pao SNSD-u nego što se to javno priznaje.

“Banjaluka je Banjaluka. Možemo govoriti da smo osvojili nekih 40 opština, ali Banjaluka je Banjaluka. Tako da ima i do SNSD-a – nakon ovolike vladavine moramo korigovati neke stvari i uključiti mlade ljude. Narod nas je kaznio. Isključivost je velika i nikome nije donijela dobro,” zaključio je Umičević.

Banjaluka24

CATEGORIES
Share This