U zemlji apsurda najveći izdajnici se prodaju za najveće patriote

U zemlji apsurda najveći izdajnici se prodaju za najveće patriote

„Patriote“ iz SNSD-a su upriličile poseban poklon narodu za Dan Republike: samo dan nakon što se stišalo gromoglasno srbovanje, predlažu da ministar u Savjetu ministara iz kvote koja pripada Republici Srpskoj bude kadar „Pokreta za državu“, snajperista tzv. Armije BiH koji je pisao srbomrzačke pamflete, Sevlid Hurtić.

Ovakav potez nije zabilježen u našoj političkoj istoriji, kao što je nezamislivo da neko iz Sarajeva za ministra predloži borca Vojske Republike Srpske – rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajilica.

Mihajilica kaže da nije teško zamisliti kakva bi se hajka putem režimskih medija digla da je svojevremeno bilo kome iz PDP ili SDS uopšte palo na pamet da predloži tako nešto.

– U zemlji apsurda najveći izdajnici se prodaju za najveće patriote, a samo ovdje se može desiti da „Pokret za državu“ pravi koaliciju sa „Pokretom protiv države“ kako zbog svog glasačkog tijela svi iz političkog Sarajeva karakterišu SNSD. U stvarnosti nikome od njih nije ni do države, ni entiteta, niti bilo kojeg naroda, nego isključivo do njihovih fotelja i mogućnosti da što više uzmu iz budžeta, ne pitajući kojeg – kaže Mihajilica.

On podsjeća da je nevjerovatnim prijedlogom Hurtića za ministra, SNSD sam isporučio Osmorki četvrtog ministra u Savjetu ministara.

– Da li je to vraćanje duga za četvrtog delegata u Domu naroda ili tek jedan od prvih ustupaka SNSD-a na štetu Republike Srpske koji je vjerovatno obećan raznim centrima moći u zamjenu za nelegalno proglašenje predsjednika i učešće u vlasti, vrijeme će pokazati.

Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu i da smo protiv Hurtića, između ostalih, podnijeli krivičnu prijavu za krivično djelo izborne prevare, budući da postoje dokazi da je direktno učestvovao u trgovini biračkim odborima i drugim izbornim malverzacijama.

Sve ukupno, kada vidimo da se iz Republike Srpske za ministra predlaže prvoborac tzv. Armije BiH, kada pogledamo i koji kriminalizovani pojedinci su potencijalni prijedlozi za druge ministarske fotelje, možemo samo reći: ko nas je kleo, nije dangubio – istakao je Mihajilica.

(BN Foto: Miomir Jakovljević/RINGIER)

CATEGORIES
Share This