U Srpskoj nema novca, otežano se servisiraju obaveze

U Srpskoj nema novca, otežano se servisiraju obaveze

Republika Srpska je ekonomski ugrožena zahvaljujući neodgovornoj vlasti koja nema ni prijatelja ni partnera u svijetu, rekao je predsjednik SDS-a Milan Miličević u rubrici “Bez uvijanja” Jutarnjeg programa BN TV. Ističe i da je u Srpskoj došlo do tajkunizacije političkog života, te da su sve primitivniji na rukovodećim pozicijama.

Nestašica novca, otežano servisiranje obaveza, izolacija, sve su to zasluge neodgovorne vlasti koja se želi predstaviti kao patriotska, ističe Miličević.

“U stanju smo da nemamo prijatelja u svijetu, a kad nemate prijatelja u svijetu ili partnera onda dolazimo u ovu situaciju nestašice novca, jer nismo kredibilni u bilo kom smislu.

Došlo je do tajkunizacije politčkog života u RS. Sekte, tajkuni, grupe tajkuna izrode svoje odbornike, svoje poslanike, postavljaju na taj način svoje ministre, svoje direktore javnih ustanova i preduzeća, dakle ljude koji ne znaju da sastave tri rečenice, koji ne znaju šta je pravopis srpskog jezika, ali se pitaju”, kaže Miličević.

“Sa ovima o kojima ja pričam ne može se takmičtiti idejama zato što oni nemaju ideje. Oni su destruktuivni, za njih je opština, budžet opštine, Republika, državni budžet plijen. Oni ga tako doživljavaju. Ne možete vi s takvim ljudima pričati o idejama”, kaže Miličević.

Oni se kriju iza lažnog patriotizma, tobožnje ugroženosti od izmišljenih neprijatelja koji se po pravilu pojavljuju pred izbore. To je u skorašnjoj izjavi potvrdio i predsjednik RS Milorad Dodik kada je rekao da secesija nikad nije bila plan.

“To je jedna od rijetkih istina koju je predsjednik RS rekao. Istina je, nikad on nije o tome ozbiljno razmišljao. On je to zuloupotrebljavao kao floskulu za dizanje svog poliitčkog rejtinga”, kaže Miličević.

Govoreći o optužnici podignutoj protiv njega za trgovinu uticajem, Miličevič kaže da je ona montirana u predizborno vrijeme s ciljem diskreditacije njega kao političkog protivnika. Dodaje, važno je ko podnosi krivičnu prijavu. Alen Seferović, koji kako ističe ima zanimljivu političku karijeru, koji je bio odbornik PDP-a, pa prešao u SNSD, a sada je povjerenik SDA.

“To je čovjek koji je šire poznat po tome što ima istragu prema optužnici da je načinio jednu od najvećih izbornih krađa u poslijeratnoj istoriji RS, a to je upravo na referendumu kad je bio odbornik SNSD-a, kad je u njegovom automobilu on prevozio birački materijal s jednog biračkog mjesta i uz pratnju policije došao do Teslića i zamijenio vreće sa biračkim materijalom što smo otkrili, dokazali”, kaže predsjednik SDS-a.

Na kraju u Tesliću ne morate nekome objasniti ko je taj Alen Seferović ili onaj ko je finansijer svega toga koji kupuje zemlju po Jahorini i bavi se rudnicima u Bistrici, tamo je sve to jasno, mala je to sredina i svi mi znamo ko je ko, ali bez obzira što je to tako morate dokazati i odbraniti se da ste čisti”, kaže Miličević.

Miličević je istakao da će se boriti protiov nakaradnog sistema te da vjeruje u pošteni dio pravosuđa.

(BN)

CATEGORIES
Share This