U srijedu sjednica Predsjedništva SDS o kandidatu za Opšte izbore

U srijedu sjednica Predsjedništva SDS o kandidatu za Opšte izbore

Prema nezvaničnim izvorima sjednica Predsjedništva SDS na kojoj bi se trebalo razgovarati o kandidatu ili kandidatima za jednu od inokosnih pozicija na Opštim izborima trebalo bi da se održi u srijedu.

Iako je pomenuta sjednica iz samog SDS bila najavljena za ponedeljak, ona će se najvjerovatnije održati u srijedu 8. juna. Utoliko je pomjerena i sjednica Glavnog odbora SDS koja je bila orijentaciono najavljena za 5. jun i još je neizvjestan datum njenog održavanja.

Prema Statutu SDS odluku o kandidatu treba da donese Glavni odbor SDS, a nije bila rijetka praksa u ovoj stranci da se odlučivalo između više kandidata. Bilo je situacija da stranka kandidata potvrdi i na Skupštini, da bi mu se dala snažnija podrška članstva, ali Skupština SDS nije već sazivana dvije godine i ne stiče se utisak da će to biti urađeno ovaj put, iako je po Statutu obaveza da se do sredine marta svake godine održavaju bar redovne izvještajne skupštine stranke.

Dakle da podsjetimo, ukoliko se zbog neusvajanja budžeta na nivou BiH ne prolongira, rok za održavanje Opštih izbora je 2. oktobar 2022., a rok za predaju imena kandidata prema CIK-u BiH teče od 22. 6. do 4. 7. 2002.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This