U Konjicu održan sastanak “Trojke”

U Konjicu održan sastanak “Trojke”

Nakon toga uslijedio je sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a BiH Dragana Čovića, te predstavnicima trojke.

SDP BiH je pozvao delegacije političkih stranaka partnera u vlasti na nivou BiH na sastanak sa početkom u 11.00 časova.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će sa partnerima na nivou BiH danas u Konjicu razgovarati o svim otvorenim pitanjima, kao i ranijim dogovorima poput izbora ministra finansija u Savjetu ministara.

– Vjerujem da tu neće biti problema imajući u vidu da je Zoran Tegeltija otišao na drugu dužnost i da treba da bude izabran Srđan Amidžić – rekao je Dodik juče novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će na sastanku biti riječi i o problemima u vezi sa raspodjelom sredstava sa jedinstvenog računa, kao i činjenicom da od 2012. godine nije moguće da bude povučeno 35 miliona KM.

– U ovom trenutku BiH oročava pare kod banaka u Luksemburgu zato što nema odluka o njihovoj upotrebi – rekao je Dodik, koji je predsjednik Republike Srpske.

On je najavio da će biti razgovora i o zakonu o Ustavnom sudu BiH, čiji prijedlog koji Srpska ima spreman.

– Prijedlog je da se donese zakon o Ustavnom sudu BiH, da u njemu ostane devet članova, ali da tri bira Srpska. Predlažemo da u kvorumu za odlučivanje učestvuju svi, a u odlučivanju da obavezno bude bar jedan predstavnik konstitutivnog naroda, bio Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Tako niko neće biti preglasan – rekao je Dodik.

On je naglasio da bi tako nešto moglo da vrati povjerenje u Ustavni sud BiH, te da prijedlog Srpske ne favorizuje ni Srbe i Srpsku, već sve.

– Ne vjerujemo sudijama iz SDA ni stranim sudijama – zaključio je Dodik.

SRNA

CATEGORIES
Share This