Turbulencije u gatačkom SNSD: Srđan Milović dao ostavku na mjesto predsjednika

Turbulencije u gatačkom SNSD: Srđan Milović dao ostavku na mjesto predsjednika

Loši odnosi na relaciji načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića i Srđana Milovića, uz ranije sukobe sa generalnim sekretarom i direktorom EPRS Lukom Petrovićem, kulminirali su ostavkom Srđana Milovića na mjesto predsjednika gatačkog odbora SNSD. Jedini prostor na kojem traži „spas“ je u podsticanju štrajka nezadovoljnih radnika RiTE Gacko.

Od ranije je poznato da je Srđan Milović u sukobu sa direktorom EPRS Lukom Petrovićem, ali je početkom godine napao i ministra Petra Đokića i na kraju premijera Radovana Viškovića. Okrivio ih je za sve loše što se dešava u RiTE Gacko, kao da za to nikakvu krivicu nemaju oni koje je baš on postavljao. Tad je to uradio na BN televiziji uz pomoć predsjednika Sindikalne organizacije ERS Zorana Mićalovića.

Milorad Dodik mu je taj incident oprostio čuvajući  „mir u kući“, ali su svi koje je napao politički preživjeli i po svemu sudeći ostaće na istom mjestima i naredne četiri godine, za razliku od njega.  Milorad Dodik i SNSD su poraženi u Gacku, pa je pomalo nejasno zašto i ostali kadrovi ove stranke u RiTE nisu slijedili gest njegovog rođaka Đorđa Milovića koji je podnio ostavku na mjesto tehničkog direktora RiTE Gacko, a koju je usvojio Nadzorni odbor ovog preduzeća. Umjesto preuzimanja odgovornosti čini se da će spas tražiti u štrajku radnika RiTE koji jedini izgleda traže povećanje cijene rada na 170 KM sa sadašnjih 150 KM. Pozadina štrajka je pravdanje lošeg izbornog rezultata „malom cijenom rada“, a organizator štrajka čovjek od Milovićevog povjerenja Željko Tepavčević, predsjednik Sindikalne organizacije RiTE Gacko i predsjednik OO DNS-a Gacko.

Inače Milović je u lošim odnosima i sa načelnikom  Gacka Ognjenom Milinkovićem, a upravo je zbog nedolaska DNS-ovog odbornika, i jednog odbornika SNSD- a koga kontroliše ovaj bivši poslanik u NSRS, Milinković izgubio skupštinsku većinu.

ISTOK

CATEGORIES
Share This