Trivić: Vlast ne želi da se raspravlja o pravima boraca

Trivić: Vlast ne želi da se raspravlja o pravima boraca

– Sramno je da je Vlada bez obrazloženja povukla sa dnevnog reda Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Očigledno je da vlast ne želi da se o statusu boračke populacije govori u Narodnoj skupštini Republike Srpske – rekla je narodni poslanik Jelena Trivić.

Trivićeva je podsjetila da je Narodna skupština još 9. marta donijela zaključke u vezi sa poboljšanjem stanja u oblasti boračko-invalidske zaštite:

–  Prvim zaključkom se nalaže Vladi da formira Radnu grupu za analizu prijedloga. Još tada sam rekla: ako želiš ništa da ne uradiš, formiraš radnu grupu i ovo se pokazalo tačnim, budući da ni do danas apsolutno ništa nisu uradili po ovom pitanju i sve je ostalo mrtvo slovo na papiru. Jasno je da je vlast htjela izbjeći raspravu po bilo kojem pitanju vezano za borce i boračka prava – rekla je Trivićeva.

Ona ističe da bi ova tema na sjednici Narodne skupštine sama po sebi otvorila široku raspravu:

– Željeli su da izbjegnu pominjanje skupa na kojem su borci zloupotrebljeni i činjenicu da se vlast sakrila iza imena BORS-a, a ništa konkretno nisu učinili za poboljšanje statusa boračkih kategorija. Jasno je da ovim sramnim povlačenjem zakona sa dnevnog reda Narodne skupštine  pokušavaju da izbjegnu i raspravu o pravima boraca, samo zato što za njih ta tema ne bi bila uopšte povoljna. A za borce ih nije briga – poručila je Trivićeva.

(BN)

CATEGORIES
Share This