Tajna odluka o zaduživanju najgora vrsta izdaje!

Tajna odluka o zaduživanju najgora vrsta izdaje!

„Tajna odluka o zaduživanju Republike Srpske od oko 800 miliona KM koja se prethodnih dana razotkriva, ukoliko je stvarno realizovana od strane Vlade Republike Srpske, predstavlja najgoru vrstu izdaje i rizika, a veo tajne kojim je obavijen ovaj angažman možemo nazvati još jednom podmuklom aktivnošću ove vlasti“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da vlast neodgovornim zaduživanjem ne misli na posljedice po građane i Republiku Srpsku, iako se radi o spekulativnom i visokorizičnom zaduženju, nego samo misli na svoju kratkoročnu korist:

„SNSD i Dodik krčme budžet, malverzacijama pune svoje i džepove svojih prijatelja i kumova, a građane i njihove potomke bezočno zadužuju i opterećuju. NJihova neodgovorna politika nas je dovela do toga da je Republika Srpska već poslata talac i rob enormnog zaduživanja i skupih kredita. Ovo je stvarna izdaja Republike Srpske“, upozorava Borenović.

On dodaje da je Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske premijeru Viškoviću uputio poslaničko pitanje i tražio detaljnu informaciju da li je zaduživanje realizovano, pod kojim uslovima i zašto se to krije od javnosti:

„Odgovor na poslaničko pitanje još nismo dobili. Od Viškovića očekujemo da što hitnije izađe u javnost i objasni građanima šta se dešava i šta Vlada zapravo radi u ime svih nas“, zaključuje Borenović.

BN TV

CATEGORIES
Share This

COMMENTS