Stevandiću hitno potrebno partijsko pravosuđe

Stevandiću hitno potrebno partijsko pravosuđe

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, i njegovi kadrovi u panici su od procesuiranja za velike zloupotrebe i korupciju zbog čega insistiraju na ubrzanom vraćanju nadležnosti iz oblasti pravosuđa na nivo Republike Srpske.

Stevandić je, nakon hapšenja direktora Instituta za javno zdravlje Branislava Zeljkovića, prijetio ukidanjem posebnog odjeljenja republičkog specijalnog tužilaštva i smjenom neposlušnih tužioca.

Trenutno je, kako saznajemo, više nego zauzet ometanjem istrage u tom predmetu preko instaliranih advokata i držanjem Zeljkovića pod kontrolom da ne propjeva, a aktivno lobira preko dijela sudija Ustavnog suda BiH da Zeljković izađe iz pritvora.

Stevandić je u velikom strahu od procesuiranja za zloupotrebe u višemilionskim nabavkama tokom pandemije koje se većinom odnose na Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Fond zdravstvenog osiguranja i Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske.

Isto tako, prema našem izvoru, velike nabavke su vršene preko Republičke uprave Civilne zaštite RS koju takođe vode Stevandićevi kadrovi, a pod istragom je i nabavka velike količine sredstava za dezinfekciju za obrazovne ustanove koja je realizovana preko Stevandićeve miljenice, ministarke za kulturu i obrazovanje Natalije Trivić.

Istražnim organima, prema tim sazanjima, interesantna je i nabavka uniformi, motocikala, automobila kao i kancelarijskog nameštaja preko Pošta Srpske, a i to sve predstavlja samo dio onog što su “ujedinitelji” kako vole da se zovu, tokom pandemije i vanrednog stanja uspjeli da ugrabe u konkurenciji ostalih koalicionih partnera.

Kadrovi US. kako tvrde izvori iz stražnih organa, su sve nabavke i povrate novca radili u prostorijama Glavnog odbora Ujedinjene Srpske, gdje se na licu mjesta profit dijelio navodno po sistemu  – pola šefu i dio na blagajnu stranke.

Zato ga je strah od procesuiranja, a trpi i ogroman pritisak od svojih kadrova čiji potpisi su na spornim dokumentima i koji će se prvi naći na udaru.

Ujedinjena Srpska je koalicioni partner SNSD-a Milorad Dodik, a njihov predsjednik Nenad Stevandić je i poslanik u Parlamentu BiH u koji je ušao sa liste SNSD-a.

BN TV

CATEGORIES
Share This