Stevandić se hvali: Knežević našao način da napusti Ustavni sud BiH

Stevandić se hvali: Knežević našao način da napusti Ustavni sud BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić potvrdio je danas Srni da ga je sudija Ustavnog suda BiH iz Srpske Zlatko Кnežević obavijestio da će podnijeti zahtjev za odlazak u prijevremenu penziju.

„Кnežević je našao najbolji način da ispoštuje odluku Narodne skupštine, a da sačuva dignitet sudijske funkcije“, rekao je Stevandić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 26. aprila zaključak kojim poziva sudije Ustavnog suda BiH iz srpskog naroda da podnesu ostavke.

Razlog za donošenje ovakvog zaključka je, kako su obrazložili u NSRS, antidejtonsko i antiustavno djelovanje Ustavnog suda BiH, koje je kulminiralo odlukama o državnoj imovini.

Odlaskom Kneževića u prijevremenu penziju Ustavni sud BiH ostaje bez sudija iz srpskog naroda, jer je drugi sudija Miodrag Simović ranije penzionisan.

Predsjednica ustavnog suda BiH Valerija Galić juče je potvrdila da je sudija Knežević bio na bolovanju i da se vratio na posao, te da ga ocekuje na narednoj sjednici Ustavnog suda BiH.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This