Stav mladih u našem društvu i politici mora se uvažavati

Stav mladih u našem društvu i politici mora se uvažavati

– Samo su hrabri su mijenjali društvo, hrabrima pripadaju vrhovi i moj poziv mladima je da budu odvažni i da se ne boje ničega, poručio je večeras predsjednik SDS Mirko Šarović.

– Samo su hrabri su mijenjali društvo, hrabrima pripadaju vrhovi i moj poziv mladima je da budu odvažni i da se ne boje ničega, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović

On je večeras u Banjaluci prisustvovao predstavljanju prioriteta omladinske politike SDS kojom su Mladi SDS ponudili rješenja za ključne probleme omladinske populacije u Republici Srpskoj.

Šarović je istakao da mladi u SDS imaju izuzetno važnu ulogu i da će ideje koje su večeras prezentovali biti dio Platforme SDS sa kojima će stranka nastupiti na opštim izborima 2022. godine.

„Izuzetno je važno da mladi ljudi u Republici Srpskoj kažu koji su problemi sa kojima se susreću u našem društvu i da upravo oni ponude rješenja za njih. Stav mladih u politici i našem društvu mora se uvažavati“, poručio je Šarović večeras u Banjaluci.

On je istakao da će kada je SDS u pitanju mladi biti više nego ikada do sada biti zastupljeni na poslaničkim listama SDS na opštim izborima koji predstoje.

“S ovog mjesta želimo da pošaljemo poruku svim mladima u Republici Srpskoj da možemo sami da gradimo svoju sadašnjost i budućnost i da naš stav mora da se čuje“, kazao je Zoran Vekić, predsjednik Mladih SDS.

Vekić je istakao da je SDS svjetao primjer kako jedan stranka treba da uvažava stavove mladih.

“Mi smo se potrudili da objektivno sagledamo situaciju u kojoj se nalaze mladi u RS i da na osnovu detektovanih problema ponudimo rješenja. SDS je propoznala naš rad i u svoju platformu „Oslobodimo Srpsku“ na našu inicijativu uvrstila neke od ovih prioriteta koji se prije svega odnose na reformu obrazovanja, mjere za podizanje nataliteta, promocije zdravih stilova života….“,istakao je Vekić.

Prezentaciji prioriteta omladinske politike mladih SDS prisustvovali su i funkcioneri te stranke Vukota Govedarica, Milan Radović i Milan Miličević.

SDS još nije saopštio kandidata za predstojeće opšte izbore. Prema medijskim natpisima u igri su Mirko Šarović, Milan Miličević…, a neki bi rado vidjeli i Vukotu Govedaricu, koji je bio na prošlim opštim izborima žrtva pojedinaca te stranke koji su radili za protivničku stranu i nakon izbora svoje mjesto našli u SNSD-u.

Govedarica je tada odnio ubjedljivu pobjedu u Banjaluci i porazio u glavnom gradu Srpske aktuelnu predsjednicu Željku Cvijanović.

Opozicioni kandidat za predsjednika Republike Srpske je Jelena Trivić iz PDP-a.

SDS treba da saopšti ime kandidata za člana Predsjedništva BiH, a to će se desiti na sjednici Glavnog odbora te stranke koja bi trebala da se održi u narednih petnaestak dana.

Da li će to biti Mirko Šarović, koji je obavljao i funkciju predsjednika Republike Srpske, kao i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske ostaje da se vidi narednih dana.

Ni druga SNSD strana još nije izašla sa kandidatima te stranke za izbore, koji treba da budu održani 2. oktobra.

(BN)

CATEGORIES
Share This