Stanivuković: Sve što smo obećali, završićemo! (VIDEO)

Stanivuković: Sve što smo obećali, završićemo! (VIDEO)

Rebalans budžeta koji priprema gradska administracija biće veći za 15 miliona maraka, izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke u emisiji “Oči u oči-objektivno” koju zajedno realizuju Elta HD i portali srpskacafe.com i banjaluka.net.

– Rekli smo prvo besplatni udžbenici, stavili smo kvaku.Sada najavljujemo besplatan javni prevoz za sve porodice sa četvoro i više djece. Potpuno besplatan javni prevoz će biti za sve penzionere sa penzijom do 250 KM. Neko će reći a što nije do 300. Sada imamo snage do 250 KM. Sufinansiranje privatnih vrtića, milion maraka ćemo odvojiti za to. To znači da ako ne možete da upišete javni vrtić jer nema mjesta, grad će svaki mjesec na račun tog roditelja da uplaćuje 55 KM. Sve ove stvari stupaju na snagu u novembru – potvrdio je Stanivuković.

Ukoliko skupštinska većina ne podrže ove prijedloge, gradonačelnik je najavio proteste.

– Oni ako ovo ne podrže, ja vam garantujem da ću pozvati jude na ulicu. Odmah to da znate. Tu nema polemisanja – rekao je on.

Gradonačelnik je najavio i pomoć porodiljama.

– Danas kada majka zatrudni ona dobije otkaz. Mi se bavimo politikom da kada žena zatrudni da napravimo strategiju da joj plata bude veća.Da dobije stimulans na platu zato što je trudna. I ne samo za zaposlene u Gradskoj upravi nego čitavoj Banjaluci. To će nam biti uvod kada pobjedimo na republičkim izborima svakoj majci sa četvoro i više djece damo nacionalnu penziju – kaže banjalučki gradonačelnik.

O kandidaturi za predsjednika Republike Srpske rekao je sljedeće.

-To treba da bude stvar svih nas. Smatram da je ovo penal koji ne smijemo da promašimo.U mojoj svjesti i podvsjesti nema scenario da se ne pobijedi. U ovom trenutku u opoziciji zauzimam najsnažniju poziciju – zaključio je prvi čovjek grada Banjaluka.

(Srpskacafe)

CATEGORIES
Share This