Stanivuković: SNSD pokazao potpunu neodgovornost

Stanivuković: SNSD pokazao potpunu neodgovornost

-Nepodržavajući smanjivanje cijena goriva za oko 0,50 KM, cijelu državu i sve građane nastavili su da drže taocima svih poskupljenja i štetnih efekata inflacije koja se odnosi na svakodnevni život.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, koji je dodao da su morali podržati jednu ovakvu odluku.

-Da su podržali jednu ovakvu odluku, a morali su to učiniti, da bar malo pokažu odgovornost prema našem narodu, već danas bi javni prevoz u Banjaluci bio još povoljniji, a za neke druge kategorije i potpuno besplatan, ne bismo morali razmišljati o povenjaću cijena vode, grijanja, odvoza smeća i svega onog što direkno i indirektno zavisi od akciza na gorivo, kao i od odluke Vlade da poveća cijenu električne energije – rekao je on.

Dodaje kako njihove štetne odluke i neracionalne politike kako na državnom, tako i na nivou republičkih instuticija negativno će se odraziti jedino na ionako sa svih strana napadnute kućne budžete građana, ali i na javne finansije našeg grada.

-Umjesto da trošimo na unapređenje i realizaciju projekata i važnih politika poput politike besplatnog javnog prevoza, podrške studentima, penzionerima i slično, mi novac moramo da trošimo na ublažavanje posljedica poskupljenja i realizaciju štetnih politika koje je nametnula skupštinska većina, a sve iz razloga kako naši građani ne bi to osjetili – naglasio je Stanivuković.

Iskoristio je priliku da pozove SNSD i njihove delegate da u Domu naroda podrže odluku koja je usvojena u Parlamentu BiH bez podrške njihovih poslanika i time pokažu da im je stalo do naroda, jer, kako kaže –  sve ostalo je pogubno kako za narod, tako i za Republiku Srpsku.

(BN  Foto:BN)

CATEGORIES
Share This