Stanišić o Elekovim tvrdnjama: Svi u Palama znaju ko je ko

Stanišić o Elekovim tvrdnjama: Svi u Palama znaju ko je ko

Nedeljko Elek je prije nekoliko dana, u funkciji predsjednika Nadzornog odbora OC Jahorina, dio konferencije za medije nakon sjednice Skupštine akcionara Olimpijskog centra, posvetio Acu Stanišiću. Pitajući gdje je novac koji je otišao sa Jahorine, Elek je izjavio da je novac iz opštinskog budžeta otišao na tendere koje je dobila firma Stanišić. Upitao je potom i koju je ta firma imala protomivnu društveno odgovornu kampanju, govorio da OC pomaže kroz nekoliko kampanja, pričao o MTEL-ovom tornju… Pominjao je i meni u restoranu na Brusu, i rekao da misli da sve to zaslužuje “neko otvoreno pismo”.

Danas je Stanišić uputio saopštenje u kome odgovara na Elekove tvrdnje ali i poručuje da se nada da se ovakvim povodom više neće oglašavati.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Dugo sam razmišljao o tome vrijedi li odgovarati na prozivke predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, direktora Sarajevogasa, predstavnika državnog kapitala u Andrićradu, počasnog konzula Bjelorusije, predsjednika Privrednog savjeta opštine Pale, predsjednika KK Jahorina, nezvaničnog predsjednika OO SNSD Pale i kandidata SNSD-a za načelnika opštine, idejnog tvorca politika pojedinih stranaka vlasti i opozicije Sarajevsko-romanijske regije – i to svega toga u jednoj osobi, a rekao bi čovjek kad nabroji da je bar 5-6 ljudi u pitanju.

Sačekao sam da prođu slavski dani naše opštine da ne trujem javnost ovim temama u svečane dane, ali čak i sada dok ovo pišem razmišljam ima li potrebe za ovim.

Pale su mali grad u kojem se svi znamo i znamo dovoljno jedni o drugima ili kako se to narodski kaže “znamo ko je ko”.

Govoriti o MTEL-ovom tornju više neću, jer je suvišno i jedino što ću uraditi jeste to da ću nadležne u MTEL-u zamoliti da se pozabave ovim pitanjem i stave tačku na zastrašivanje naših sugrađana.

O tenderima i poslovima porodične firme… E pa tu bih se opet dotakao jedne narodne da “nije važno šta se kaže, već ko kaže” – čovjek koji iza sebe ima niz uništenih preduzeća i čovjek koji danas upravlja nabavkama u Olimpijskom centru, od kojih veliki broj pojedinačnih nabavki višestruko prelazi vrijednost svih 69 tendera preduzeća Stanišić o kojima govori gospodin Elek.

Za osam godina opština Pale objavila je 368 tendera, od čega je preduzeće Stanišić dobilo ugovore po 69 tendera ukupne vrijednosti oko 4.5 miliona maraka.

O tome govori gospodin Elek, a ne govori o tome na koliko su tendera Olimpijskog centra u posljednje tri godine prošle pojedine kompanije koje se dovode u vezu s njim i o višemilionskim vrijednostima tih nabavki, gdje su cijene radova daleko veće od tržišnih. Navešću samo primjer preseljenja šestosjeda dugog 600 metara sa Poljica na Obućina bare koje po njihovim nabavkama košta 30 miliona maraka, dok su procjene da je ta cifra pet puta viša od realne cijene, jer na Zlatiboru izgradnju najduže gondole u Evropi duge 9 kilometara plaćaju 26 miliona.

O društvenoj odgovornosti i tome kome je i koliko pomogla kompanija Stanišić nikada nismo govorili, sem ukoliko smo kroz to mogli pozvati i druge da se uključe u prikupljanje sredstava. Ovaj stav ću zadržati i danas, ponovo ističući da oni koji treba da znaju za tu pomoć – to znaju, uz kratku opasku da Olimpijski centar, ipak, raspolaže budžetskim sredstvima Republike Srpske.

O jelovniku i poznavanju kuhinje ovog kraja i tome kako su nastala neka jela koja se nalaze na meniju brojnih restorana, a ne samo ovom, zaista neću trošiti riječi. Podsjetiću javnost samo da smo sličnu priču slušali od iste osobe i za ponudu jahorinskih lokala, dok i danas u lokalu za koji govore da je u vlasništvu upravo onog koji ove prozivke upućuje imamo reklamne table sa slike, valjda napisane na čistom srpskom jeziku.

Nadam se da je ovo posljednji put da se oglašavam ovakvim povodom, jer ne želim da trujem javnost i sugrađane ovakvim pričama. Ipak, ukoliko se ovakve ili slične priče nastave s druge strane, neću ostati dužan odgovore na neistine i blaćenja”, zaključio je Stanišić i priložio fotografiju sa Jahorine.

Izvor: Filter
CATEGORIES
Share This