Stanić: Inicijativa da Dan jedinstva bude zvaničan praznik Srpske

Stanić: Inicijativa da Dan jedinstva bude zvaničan praznik Srpske

Klub poslanika Srpske demokratske stranke će uputiti inicijativu Narodnoj skupštini Republike Srpske da 15. septembar, Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude zvaničan praznik u Zakonu o praznicima Republike Srpske – istakao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS.

Stanić je naglasio da će Klub poslanika SDS predložiti izmjene i dopune Zakona o praznicima Republike Srpske u Plan rada Narodne skupštine Republike Srpske za narednu godinu.

„Važno je da jednom ovakvom pitanju pristupimo ozbiljno i institucionalno a ne iz ugla dnevne politike. Jedan ovakav datum koji slavi srpsko jedinstvo i narodnu slobodu treba biti prepoznat u pozitivnom pravu Republike Srpske što će biti garancija njegove važnosti i trajanja“ – istakao je šef Kluba poslanika SDS.

Stanić kaže da bi izmjena Zakona o praznicima RS bila garancija da priča o Danu jedinstva, slobode i nacionalne zastave neće biti kratkog daha u svrhu promocije jedne političke partije.

„U prethodnom periodu svjedoci smo primjera kada je SNSD u dnevnopolitičke svrhe manipulisala nacionalnim simbolima i datumima a sve zbog kratkotrajne političke koristi. Da bi se ta praksa zaustavila potrebno je ovom pitanju pristupiti institucionalno a uvrštavanje Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave na listu praznika je garant dugotrajnosti i važnosti ovog datuma“ – zaključio je Stanić.

sdsrs.com

CATEGORIES
Share This

COMMENTS