Stanić: Donosimo preporod Novom Gradu

Stanić: Donosimo preporod Novom Gradu

Slobodan Stanić, zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Novog Grada, rekao je danas da je ovo najljepše mjesto u zapadnom dijelu Republike Srpske i da nikako ne zaslužuje da se nalazi tu gdje jeste danas.

Stanić je naglasio da će pokrenuti sve unutrašnje rezerve u pravcu zaustavlja propadanja ove lokalne zajednice, njenog stabilizovanja, a zatim i napretka. Iznio je i konkretne poteze koje će povući kao novi načelnik: “Sa 500-700 hiljada KM izdvajanja za privrednike stimulisaćemo razvoj ekonomije u ovoj opštini. Davaćemo po 5.000 KM za svako realno novotvoreno radno mjesto u gradu. Izdvojićemo po 100 KM za svako dijete, od njegovog rođenja do navršene 18-e godine. Davanja prema poljoprivrednicima povećaćemo sa 200 hiljada KM dodatnih sredstava, a pojačaćemo i davanja prema boračkim kategorijama i penzionerima” rekao je Stanić na današnjoj promociji kandidata SDS-PDP za načelnika i odborničke liste SDS u Novom Gradu.

On je naglasio da program rada SDS donosi preporod Novom Gradu, a da građani nipošto ne smiju dozvoliti još jedan mandatni period u kome će se potrošiti 57 miliona, a onda preći u izrazito nerazvijene opštine.

“Dolaskom na poziciju načelnika, sa našom odborničkom većinom, istog trenutka zaustaviću propadanje Novog Grada” obećao je Stanić.

Šarović: Stanić je pravi čovjek na pravom mjestu da Novi Grad krene naprijed

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović rekao je da je dr Slobodan Stanić poseban, profesionalni doprinos dao u ovo vrijeme pandemije ukazujući na efikasnije načine borbe protiv korone. “On je Borac i u svim u ostalim oblastima života i njegov doprinos borbi protiv izgradnje deponije nuklearnog otpada na Trgovskoj gori zaista je veliki” rekao je Šarović ističući da je Stanić neprekidno ukazivao na taj ključi problem koji u ovom trenutku ima ovaj grad, RS, BiH, pa i cijela regija.

“On je pravi čovjek na pravom mjestu i imamo sreće da će on u naredne 4 godine predvoditi ovu lokalnu zajednicu” kazao je Šarović ističući da nakon višegodišnjeg nazadovanja Novog Grada, koji je iz grupe razvijenih dospio u grupu nerazvijenih opština, konačno može biti zaustavljen hod unazad i oština krenuti naprijed.

Šumar: Novi Grad je spreman za promjene

“Iz Novog Grada šaljemo poruku da je on spreman za promjene, jer je SDS pripremio novog načelnika opštine i novu odborničku većinu spremnu i sposobnu da preuzme odgovornost za dalji razvoj naše lokalne zajednice” kazao je nosilac liste SDS Mladen Šumar naglasivši da je Vlada RS svrstala ovo mjesto u red nerazvijenih opština na osnovu ekonomskih parametara, te da je krajnje vrijeme za promjenu vlasti, kako taj sunovrat ne bi bio nastavljen u smjeru izrazito nerazvijenih opština.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS